Kražių nužudymo byloje pradėta liudytojų apklausa

  • Teksto dydis:

Šiaulių apygardos teismas penktadienį pradėjo liudytojų apklausą keturių moterų nužudymu Kražiuose kaltinamo Rimanto Bekinčio byloje.

Posėdyje buvo apklausti devyni liudytojai, dar trys liudytojai kviečiami į kitą posėdį, kuris vyks lapkričio 30 dieną, BNS pranešė teismo atstovas spaudai Vytautas Jončas.

Teismas įpareigojo prokurorą pataisyti kaltinamojo akto trūkumus, o vienos iš aukų gynėjas paprašė, kad probacijos tarnyba pateiktų duomenis, kurie parodytų, kaip 8 metus buvo vykdoma R. Bekinčio priežiūra.

Keturių moterų nužudymu ir apiplėšimu kaltinamas vyras ankstesniame posėdyje pripažino kaltę, tačiau atsisakė duoti parodymus.

Nužudymai buvo įvykdyti pernai Kelmės rajone Kražiuose.

58-erių metų vyras kaltinamas tuo, kad pernai lapkričio 2–4 dienomis, būdamas apsvaigęs nuo alkoholio ir norėdamas jo įsigyti dar, pažįstamų Kražių gyventojų prašė paskolinti pinigų, o jų negavęs ar gavęs per mažai, itin žiauriai jas nužudė.

Skirtingomis dienomis kaltinamasis įsiprašydavo į pažįstamųjų namus, kur bandydavo gauti pinigų. Moterys sakydamos, kad neturi paskolinti pinigų ar paskolindamos tik kelis eurus, tapo plėšiko aukomis jų pačių namuose.

Paskutinę dieną nukentėjusiąja tapo pas nužudytą moterį norėjusi apsilankyti socialinė darbuotoja. Ji nužudytosios senolės namuose aptiko pinigų ieškantį R. Bekintį ir pati tapo žiauraus nusikaltimo auka.

Tą pačią dieną artimiesiems pasigedus į skambučius neatsiliepiančių moterų, buvo aptikti nusikaltimo padariniai. Po šių įvykių sulaikytas įtariamasis savo kaltę pripažino.

Bylos duomenimis, pirmąja auka tapo E. G. Vyras į jos namą įsibrovė lapkričio 2 dieną apie 11 val. Čia rastu plaktuku namo šeimininkei R. Bekintis į galvą ir kitas kūno vietas sudavė ne mažiau kaip 16 kartų. Iš nužudytosios namu išeidamas jis pagrobė 35 eurus. Kitą dieną vyras atvyko į K. L. gyvenamąjį namą. Čia rastu peiliu jis ėmė badyti šeimininkę, moteriai buvo smogta ne mažiau kaip devynis kartus. Palikdamas nužudytosios namus vyras išsinešė juvelyrinius dirbinius, rastus grynuosius pinigus. Iš viso buvo pagrobta beveik 900 eurų vertės turto.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių