Per kratas pataisos namuose rasti telefonai: slėpė grindyse, batuose ir saldainių dėžėse

  • Teksto dydis:

Per neplanines kratas antradienį Pravieniškių, Alytaus ir Marijampolės pataisos namuose rasti grindyse, batuose ir saldainių dėžėse paslėpti telefonai.

Kaip pranešė Kalėjimų departamentas, Pravieniškių pataisos namuose-atvirojoje kolonijoje grindyse įrengtoje slėptuvėje rastas mobiliojo ryšio telefonas „Huawei“ su SIM kortele „Labas“.

Dar vienas mobiliojo ryšio telefonas „L8Star“ su SIM kortele „Ežys“ rastas saldainių dėžutėje. Mobiliojo ryšio telefonas „Samsung“ su SIM kortele „Labas“ buvo aptiktas ir paimtas iš šiukšlių dėžės.

Atlikus kratas virtuvės patalpoje, bendro naudojimo stale įrengtoje slėptuvėje rastas mobiliojo ryšio telefonas „Huawei“ su SIM kortele „Labas“. Po bendro naudojimo spintele rastas mobiliojo ryšio telefonas „Samsung“ su SIM kortele „Pildyk“.

Taip pat Pravieniškių pareigūnai informavo radę bevielio interneto modemą su SIM kortele „Pildyk“ paslėptą elektros ilgintuve įrengtoje slėptuvėje.

Be mobiliajam ryšiui palaikyti skirtų daiktų iš nuteistiesiems draudžiamų laikyti dalykų tualeto patalpoje plastikiniame kibire buvo rasta apie penkis litrus alkoholio raugo.

„Šių draudžiamų daiktų savininkai nenustatyti, nes nuteistieji visi kaip vienas išsižada rastų daiktų. Ištraukti iš slėptuvių telefonai, kortelės ar modemai staiga tampa niekam nereikalingi“, – teigė Kalėjimų departamentas.

Marijampolės pataisos namuose per neplaninę kratą koridoriuje prie avalynės daiktadėžės, batuose buvo rastas mobiliojo ryšio telefonas „Samsung“ su SIM kortele „Labas“.

Alytaus pataisos namai informavo, kad prevencinė grupė, nuo 19 iki 22 val. atlikusi bendrąsias neplanines kratas kamerų tipo patalpose ir atvirojoje kolonijoje, rado ir paėmė neregistruotus penkis mobilaus ryšio telefonus ir penkias SIM korteles, dvylika medicininių švirkštų, adatų, du buteliukus su gelsvos spalvos skysčiu. Įtariama, kad tai gali būti narkotinės ar psichotropinės medžiagos.

Tiek radinių per vieną dieną kelia klausimą, kaip jie patenka į pataisos įstaigas. Atsakymą pareigūnai teigia radę apėję įstaigų teritorijas juosiančių tvorų perimetrą.

Kalėjimų departamento nuotr.

Marijampolės pataisos namai pranešė, kad pareigūnai patikrinę teritoriją, prie tvoros perimetro rado permestus du paketus, apvyniotus skaidria lipnia juosta.

Juose buvo dvi SIM kortelės „Ežys“ ir keturi mobilaus ryšio telefonai: „Samsung“ su SIM kortele „Labas“, „Huawei“, „Nokia“, „Sony“. Telefonai buvo supakuoti į virtuvines  kempinėles, jos turėjo juos apsaugoti nuo smūgių mėtant per aukštą pataisos įstaigos tvorą.

Pareigūnai pastebi, kad įkalinimo įstaigose populiariausi nebrangūs ir maži mobiliųjų telefonų modeliai, netgi laisvėje retos versijos – su mygtukais.

„Į ryšio priemones daug neinvestuojama, nes didelė rizika jas greit prarasti. O svarbiausia, kad draudžiami daiktai būtų kuo mažesni ir patogūs paslėpti“, – sakė pareigūnai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Zulikam y angliu kasyklas vieta

Zulikam y angliu kasyklas vieta portretas
One dar ten sedeti dikaduoniauti ir toliau sedeti aferas sukti

Manau

Manau portretas
Be pagalbos te n dirbusių tie daiktai ten negalėjo patekti.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių