Kontrabandinių cigarečių prikimštą vilkiką muitininkai ardė su ugniagesiais

  • Teksto dydis:

Tverečiaus kelio poste muitininkai, padedant ugniagesiams, ardė vilkiką – kontrabandą rado kuro talpose, ratuose ir puspriekabės dugne.

Kaip pranešė Muitinės kriminalinė tarnyba (MKT), naktį iš šeštadienio į sekmadienį Tverečiaus kelio poste muitinės pareigūnai sulaikė didelę cigarečių kontrabandą. Apie 50 tūkst. pakelių rūkalų aptikta iš Baltarusijos tranzitu per Lietuvą važiavusio krovininio vilkiko konstrukcijose: padangose, kuro talpose ir puspriekabės grindyse.

Šeštadienio vakarą, apie 23.30 val., Baltarusijos piliečio vairuojamas vilkikas MAN atvažiavo į Tverečiaus kelio postą – vairuotojas muitininkams pasisakė važiuojantis tuščiomis, tranzitu per Lietuvą, į Lenkiją, paimti krovinio.

Tačiau patyrusiems muitinės pareigūnams teprireikė kelių minučių nustatyti, jog mašinoje slepiama kontrabanda – atsukus atsarginio degalų bako dangtelį, plika akimi buvo galima pamatyti, jog talpos viduje – ne kuras, o cigaretės.

Įtarus, jog nelegalių rūkalų gali būti paslėpta ir kitose vilkiko konstrukcijose, padėti, ardant mašinoje aptiktas slaptavietes, buvo paprašyta Ignalinos ugniagesių gelbėtojų.

Netrukus paaiškėjo, kad mašina išties paversta kontrabandos slėptuve: nelegalių rūkalų dar aptikta įvairiausiose vilkiko vietose.

Cigarečių buvo prikimštos dvi atsarginės MAN padangos, rūkalų buvo pilnas ir dar vienas vilkiko dyzelinio kuro bakas, skirtas mašinos puspriekabės–šaldytuvo šaldymui.

Tad pareigūnai nenustebo ir kai, patikrinę vieną iš „tradicinių vietų“ kontrabandai slėpti – vilkiko puspriekabės grindis, čia taip pat išvydo cigaretes.

„Tikėtina, kad slaptaviečių su cigaretėmis gali būti aptikta ir daugiau, detalūs mašinos patikros darbai nebaigti“, – rašoma MKT pranešime.

Preliminariais duomenimis, vilkiku gabenta apie 50 tūkst. pakelių baltarusiškų cigarečių „NZ Gold“ ir „Minsk Capital QS“, kurių vertė su mokesčiais – apie 175 tūkst. eurų.

MKT Vilniaus skyriuje dėl šios kontrabandos pradėtas ikiteisminis tyrimas, jam vadovauja Vilniaus apygardos prokuratūra.

Vairuotojas buvo sulaikytas dviem paroms, vėliau Vilniaus miesto apylinkės teismo sprendimu jam skirta kardomoji priemonė – pinginis užstatas ir dokumentų paėmimas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
KIEK sumokejo ugniagesiam kad atliko ne savo pareigas,turbut prisiruke kas ruke

Dumas

Dumas portretas
Tokiems sliuzams is belorusijos uzdeti antspauda pase, kad iki savo amziaus galo i ES negaletu ivaziuoti.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių