Klastotes pateikusio ruso kelionė krovininiu automobiliu baigėsi Lavoriškių punkte

  • Teksto dydis:

Lavoriškių punkte pasieniečiai sulaikė į Baltarusiją vykusį krovininį automobilį su priekaba. Įtariama, kad sunkiasvorę transporto priemonę vairavęs rusas Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnams pateikė suklastotus slovakiškus registracijos liudijimus.

Pirmadienį ryte Vilniaus pasienio rinktinės Lavoriškių pasienio užkardos pareigūnai Lavoriškių kontrolės punkte patikrino iš Lietuvos vykusio krovininio automobilio „Mercedes Benz“ su priekaba „Ginsberg“ dokumentus.

Slovakijos registracijos numeriais pažymėtą transporto priemonę vairavo 44-erių Rusijos pilietis. Į Baltarusiją jis vežė naudotus automobilius.

Dokumentų kontrolės metu VSAT pareigūnams įtarimų sukėlė užsieniečio pateikti vilkiko ir priekabos registracijos liudijimai. Pirminiais duomenimis, šie dokumentai – dalinės klastotės.

Vilniaus pasienio rinktinėje dėl dokumento suklastojimo ar disponavimo suklastotu dokumentu pradėtas ikiteisminis tyrimas, praneša VSAT. Už tokį nusikaltimą gresia bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki trejų metų.

Krovininis automobilis ir priekaba laikinai saugomi Lavoriškių punkte. Rusijos pilietis po apklausos paleistas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių