Kalvarijos pasieniečiams latvis pateikė suklastototą vairuotojo pažymėjimą

  • Teksto dydis:

Kalvarijos pasieniečiai sulaikė Latvijos pilietį, dokumentų kontrolės metu pateikusį galimai klastotą anglišką vairuotojo pažymėjimą. Paaiškėjo, kad šis vyras niekada neturėjo teisės vairuoti.

Trečiadienį VSAT Varėnos pasienio rinktinės Kalvarijos pasienio užkardos pareigūnai vykdė bendrus patruliavimus su Lenkijos pasieniečiais. Ties Kalvarijos savivaldybės Salaperaugio kaimu, kelyje Marijampolė – Suvalkai, buvo sustabdytas automobilis „Volkswagen Passat“ latviškais numeriais. Netrukus jis būtų kirtęs sieną iš Lietuvos į Lenkiją.

Vairuotojas, 38-erių Latvijos pilietis, VSAT pareigūnams pateikė tvarkingus automobilio registracijos dokumentus.

Užsieniečio turėtas angliškas vairuotojo pažymėjimas iškart sukėlė įtarimų. Netrukus paaiškėjo, jog tai yra, įtariama, visiška klastotė. Latvis teigė tokį vairuotojo pažymėjimą įgijęs teisėtai, tačiau paaiškėjo, kad vyras melavo. Pasieniečiai netruko išsiaiškinti, kad jis vairuotojo pažymėjimo niekada nėra turėjęs.

Dėl vairavimo neturint tam teisės užsieniečiui surašytas protokolas, jam gresia administracinė bauda nuo 300 iki 450 eurų. Dėl dokumento klastojimo ir disponavimo suklastotu dokumentu VSAT Varėnos pasienio rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už tokį nusikaltimą gresia areštas arba laisvės atėmimas iki 4 metų.

Po apklausos latvį VSAT pareigūnai uždarė į areštinę. „Volkswagen Passat“ saugomas Kalvarijos pasienio užkardoje.

 

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių