Kalvarijoje sulaikytas mikroautobusas su 17 iš Latvijos gabentų Bangladešo piliečių

  • Teksto dydis:

Antradienį Kalvarijos pasienio užkardos pareigūnams patikrinus ukrainiečio vairuotą krovininį mikroautobusą, jame aptikta 17 neteisėtai gabentų migrantų. Anot muitinės, visi šie keliautojai mikroautobusu planavo pasiekti Vakarų Europą.

Pirminiais duomenimis, ties Kalvarijos savivaldybės Trakėnų kaimu, netoli kelio Marijampolė–Suvalkai esančioje aikštelėje, pasieniečiai pastebėjo įtartiną nuošaliau stovintį krovininį mikroautobusą „Volkswagen Crafter“ latviškais numeriais. VSAT pareigūnai nusprendė jį patikrinti.

„Prie mikroautobuso vairo sėdėjo 41-erių Ukrainos pilietis. Jo pateikti dokumentai pasieniečiams neužkliuvo, tačiau atidarius mikroautobuso krovinių skyriaus duris čia buvo susigrūdęs būrys neteisėtų migrantų. 17-a ant „Volkswagen Crafter“ grindų sėdėjusių vyrų dokumentų neturėjo ir prisistatė Bangladešo piliečiais, jiems esą yra nuo 19 iki 43 metų“, – apie ypatingą krovinį pranešė muitinė.

VSAT nuotr. 

Kalvarijos pasieniečiai sulaikytus vairuotoją ir jo gabentus migrantus pristatė į savo užkardą. VSAT pareigūnų pradėto tyrimo metu paaiškėjo, jog šie Bangladešo piliečiais prisistatantys vyrai, pirminiais duomenimis, į Latviją pateko neteisėtai kirtę sieną iš Baltarusijos. Pasinaudodami gabentojo paslaugomis jie iš Latvijos per Lietuvą ir Lenkiją planavo pasiekti vieną iš Vakarų Europos valstybių.

VSAT Varėnos pasienio rinktinėje dėl neteisėto žmonių gabenimo per valstybės sieną pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už tokią nusikalstamą veiką numatytas laisvės atėmimas iki 8 metų.


Šiame straipsnyje: muitinėmigrantaimikroautobusas

NAUJAUSI KOMENTARAI

parmazonas

parmazonas portretas
O dar sako,kad ukrainiečiai šlaistosi be darbo...

deportuot chacholą

deportuot chacholą portretas
be teisės atvykt į ES
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių