Delfi.lt redakcijai laiške siųstuose milteliuose nerasta pavojingų bakterijų

  • Teksto dydis:

Ketvirtadienį naujienų portalo delfi.lt redakcijai laiške siųstuose milteliuose nerasta ypač pavojingų bakterijų, todėl redakcija gali atnaujinti darbą, sako centro atstovė.

Visuomenės sveikatos saugos kontrolės skyriaus vedėja Asta Razmienė BNS patvirtino, kad pirminis tyrimas parodė, jog įtartinuose milteliuose nėra žmogui pavojingų bakterijų.

„Molekulinis tyrimas parodė, kad ypač pavojingų bakterijų nėra tuose milteliuose. Dabar bus pranešta delfi.lt redakcijoje dirbantiems žmonėms ir redakcijos atsakingiems žmonėms bei policijai, jog galima toliau tęsti darbus“, - kalbėjo A.Razmienė.

Anot jos, šiuo metu bendras pavojus dėl įtartinų miltelių yra atšauktas ir dabar bus galima laišką su milteliai siųsti kokybinei analizei bei nustatyti, kokie milteliai buvo laiško viduje ir kas juos išsiuntė.

Dėl gauto įtartino laiško su milteliais ir grasinimais ketvirtadienį buvo evakuota naujienų portalo delfi.lt redakcija. Šį įvykį tirti ėmėsi Lietuvos kriminalinės policijos biuras.

Portalo redaktorė Monika Garbačiauskaitė-Budrienė BNS sakė, kad laiške buvo kirilica parašytas grasinimas, kad „bus kaip Paryžiuje“. Ant laiško parašyta neva jį atsiuntė buvusi prezidentės patarėja Daiva Ulbinaitė iš Daukanto g. 2.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių