Rūkalų kontrabandininką bandę išsukti liudininkai įklimpo patys

  • Teksto dydis:

Panevėžio apygardos teisme 44 metų panevėžiečiui paskelbtas apkaltinamasis nuosprendis dėl neteisėto disponavimo beveik 40 tūkst. eurų vertės kontrabandinėmis cigaretėmis. Blogos žinios ir dviem byloje liudijusiems vyrams – teismas nutarė, kad jiems turėtų būti taikoma baudžiamoji atsakomybė už melagingų parodymų davimą.

Ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas pernai, kai Pagėgių pasienio pareigūnai gavo informacijos, kad panevėžietis M. K. galimai verčiasi kontrabandinių cigarečių platinimu dideliais kiekiais. Pareigūnai, sužinoję, kad 2020 metų vasario 27 dieną jis turi parsivežti į Panevėžyje nuomojamą garažą didelį kiekį cigarečių, surengė pasalą ir sulaikė panevėžietį tuo metu, kai iš automobilio jis į garažą krovė dėžes su Baltarusijos Respublikos banderolėmis paženklintomis cigaretėmis. Pareigūnai iš viso garaže ir automobilyje surado virš 11 tūkst. pakelių cigarečių, kurių vertė – 38 634 eurai.

Ir ikiteisminio tyrimo metu, ir bylą nagrinėjant teisme, M. K. savo kaltės nepripažino. Vyras tvirtino, kad cigaretės ne jo, o bičiulio D. D. Pastarasis iš pradžių pareigūnams papasakojo, kad apie kontrabandines cigaretes nieko nežino, tačiau vėliau ėmė tvirtinti, kad rūkalai priklauso jam – juos įsigijo savo reikmėms ir pardavimui. D. D. pakeitė ir kitus parodymus – iš pradžių tvirtinęs, kad sutartyse jis buvo fiktyviai įrašytas garažo nuomininku ir automobilio savininku, vėliau ėmė teigti priešingai.

M. K. naudai liudijo ir garažo, kuriame pareigūnai rado kontrabandinių rūkalų, savininkas K. G. Iš pradžių jis pareigūnams tvirtino, kad sulaikytasis yra jo giminaitės sugyventinis, panorėjęs pernuomoti garažą D. D. Vėliau K. G. ėmė tvirtinti, kad teisiamasis jį tik supažindino su D. D., norinčiu išsinuomoti garažą.

Balandžio 29 dieną paskelbtame nuosprendyje teismas pripažino sulaikytąjį kaltu dėl neteisėto disponavimo akcizinėmis prekėmis. Jam skirta 25 tūkst. eurų vertės bauda ir konfiskuota nusikalstamos veikos priemonė – automobilis.

Panevėžio apygardos teismas tą pačią dieną paskelbė atskirą nutartį dėl liudytojų D. D. ir K. G. Teismo nuomone, minėti asmenys teisme davė žinomai melagingus parodymus, siekdami padėti M. K. išvengti atsakomybės už jo padarytą nusikaltimą. Už tai gresia viešieji darbai, bauda, laisvės apribojimas, areštas arba laisvės atėmimas iki dvejų metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių