Dėl cigarečių kontrabandos antrą kartą įkliuvusiam vyrui – laisvės atėmimo bausmė

  • Teksto dydis:

Šiaulių apygardos teismas paskelbė nuosprendį 50-mečiui širvintiškiui. Vyras pripažintas kaltu dėl neteisėto disponavimo 5,5 tūkst. pakelių cigarečių be lietuviškų banderolių.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, praėjusių metų rugsėjį buvo gauta informacijos, kad vienoje Šiaulių sodų bendrijoje gali būti sandėliuojamas nelegalių rūkalų krovinys. Nuvykę į vietą VSAT pareigūnai užklupo širvintiškį, kraunantį cigaretes iš automobilio „Audi 80“ į „VW Caddy“. Apžiūrėję automobilius, juose pasieniečiai aptiko 5500 pakelių cigarečių „Fest“ su baltarusiškomis banderolėmis.

Vėliau nustatyta, kad rastų cigarečių vertė, įskaitant privalomus sumokėti importo mokesčius – 19 tūkst. 614 eurų. Širvintiškis teisme pripažino savo kaltę. Pasak nuteistojo, jam trūko pinigų, todėl taip nusprendė užsidirbti. Pasiskolinęs iš pažįstamos panevėžietės automobilį, į Šiaulius cigaretes vyras atgabeno iš Kauno.

Tyrimo metu VSAT pareigūnai atliko kratą sodo namelyje, kuriame rado dar 1820 pakelių cigarečių „Minsk Capital QS“ ir 840 pakelių cigarečių „Fest“ su baltarusiškomis banderolėmis bei 20 pakelių cigarečių „Winston Blue“ be banderolių. Dėl šių cigarečių be lietuviškų banderolių neteisėto laikymo sodo namelio savininkas – 40-metis šiaulietis pripažintas kaltu.

Sausio 20 dieną Šiaulių apygardos teismas ir širvintiškį pripažino kaltu dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis. Teismas jam skyrė realią šešių mėnesių laisvės atėmimo bausmę, nuteistasis buvo suimtas teismo posėdžių salėje. Kratų metu rastos cigaretės konfiskuotos.

Prie šio teismo nuosprendžio pridėta ir 4 tūkst. eurų bauda, kurią vyras turės sumokėti per dvejus metus. Tokio dydžio bauda jau buvo skirta nuteistajam Šiaulių apylinkės teismo 2019 metų balandį už tokio pat pobūdžio nusikaltimą. Vyras baudos nėra sumokėjęs ir iš savo klaidų nepasimokė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių