Buvęs „Ignalinos vandens“ vadovas V. Šimonis nuteistas dėl kyšininkavimo

  • Teksto dydis:

Buvęs bendrovės „Ignalinos vanduo“ direktorius Valentas Šimonis pripažintas kaltu dėl kyšininkavimo – jis tarpininkavo, kad vandentiekio rekonstravimo darbus mieste atliktų konkreti bendrovė, pirmadienį paskelbė Panevėžio apygardos teismas.

„Teismo nuosprendžiu V. Šimoniui dėl kyšininkavimo skirta 15 tūkst. eurų bauda“, – teigiama teismo pranešime.

Teismas konstatavo, kad konkurso metu vyko neteisėti susitarimai tarp rangovų ir „Ignalinos vandens“, o V. Šimoniui tarpininkaujant vietoj konkursą laimėjusios Vilniaus bendrovės darbus atliko Rimanto Zigmanto vadovaujama bendrovė „Meleksas“.

R. Zigmantas už palankius sprendimus V. Šimoniui atsilygino kyšiu – pasirūpino, kad jo tėvų sodyboje būtų iškastas tvenkinys. R. Zigmantui ir bendrovei „Meleksas“ už valstybės tarnautojui prilyginto asmens papirkimą teismas skyrė po 10 tūkst. eurų baudos.

Kaltinimai dėl dokumentų klastojimo byloje buvo pateikti ir trims kelių bendrovių darbuotojams, tačiau teismas juos išteisino.

Nuosprendis dar gali būti skundžiamas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Stebūklas \\\\\.../////

Stebūklas   \\\\\...///// portretas
Ką jau saulė patekėjo iš vakarų,ar klojamas kelias į "didžiają" politiką,nes tokie yra savi,o jei dar p"Ydaras tai jau pilna sėkmė karjeroje.

Eis

Eis  portretas
i seima. Ten reikalingi teisti ir patyre specai. Pamatysite!

Angelija

Angelija portretas
Taigi čia Jono Baltakio chebra .LVŽS partijos nariai .Va kaip dirbo valstiečiai ignalinoje.100% garantuoju kad rajono nepriklausomas laikraštis apie jos nerašis.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių