Bus teisiamas parduotuvių ir vaistinių siaubu tapęs panevėžietis

  • Teksto dydis:

Teismui perduota baudžiamoji byla, kurioje kaltinimai dėl vienuolikos vagysčių iš parduotuvių ir vaistinių pateikti 32-ejų panevėžiečiui, penktadienį pranešė Panevėžio apylinkės prokuratūra.

Pasak jos, vagystėmis kaltinamas vyras prekybininkams padarė beveik 3,5 tūkst. eurų nuostolių, teismo jis laukia suimtas.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, kaltinamasis vagystes įvykdė nuo pernai lapkričio iki šių metų vasario. Per šį laikotarpį jis taip pat keliolika kartų baustas administracine tvarka už smulkesnes vagystes.

Anot prokuratūros, kartą prekybos centre vagiantį vyrą pastebėjo ir sulaikė ne tarnybos metu apsipirkti užėjęs panevėžietis policijos pareigūnas.

Prokuratūros teigimu, anksčiau septynis kartus teistas ir recidyvistu pripažintas kaltinamasis pavogtą brangią buitinę techniką, įrankius, gėrimus ar maisto papildus pusvelčiui parduodavo.

„Pavyzdžiui, iš prekybos centro pavogtą profesionalų drėgmės surinkėją, kainuojantį 605 eurų, jis teigia pardavęs nepažįstamam vyrui už 60 eurų“, – rašoma pranešime.

Sulaikymo metu pas vyrą pareigūnai taip pat rado nedidelį kiekį amfetamino, tad jam pateikti ir kaltinimai dėl disponavimo psichotropinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti.

Pasak ikiteisminiam tyrimui vadovavusios prokurorės Dalios Styrienės, vyras savo kaltę pripažįsta ir teigia, kad gailisi dėl savo poelgių.

„Tačiau jau atliekant ikiteisminį tyrimą dėl vagysčių jis vėl įkliuvo vogdamas. Todėl prokurorė vasarį kreipėsi į teismą (...) kaltinamasis buvo suimtas ir bylos nagrinėjimo laukia už grotų“, – pažymėjo prokuratūra.

Ikiteisminį tyrimą šioje byloje atliko Panevėžio miesto ir rajono policijos komisariato tyrėjai.

Bylą nagrinės Panevėžio apylinkės teismas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių