Bus teisiama šiauliečių šeima: augino kanapes ir vogė elektrą

  • Teksto dydis:

Šiaulietis, jo motina bei žmona bus teisiami dėl kanapių auginimo, antradienį pranešė Šiaulių apygardos prokuratūra.

42 metų vyras kaltinamas kanapių auginimu, neteisėtu disponavimu labai dideliu jų kiekiu turint tikslą jas platinti, neteisėtu naudojimusi energija ir ryšių paslaugomis.

Jam, įtariama, talkino tais pačiais nusikaltimais kaltinama 67-erių metų motina ir galimai neteisėtai narkotinėmis medžiagomis disponavusi 39-erių žmona.

Ikiteisminio tyrimo metu nustatyta, kad jau ne kartą už įvairius nusikaltimus teistas vyras pernai rugsėjo–lapkričio mėnesiais kartu su savo motina neteisėtai augino didelį kiekį kanapių, gamino bei laikė labai didelį kiekį šios narkotinės medžiagos.

Kanapės buvo auginamos, o vėliau ir džiovinamos pensininkei motinai priklausančiame sode specialiai įrengtoje palėpėje.

Policijos pareigūnams kratos metu pavyko rasti 84 kanapių augalus, kurių sudėtyje buvo daugiau nei trys kilogramai narkotinės medžiagos.

Kitame Šiauliuose motinai priklausančiame bute ir jo rūsyje taip pat rasta daugiau nei 200 gramų jau pagamintos narkotinės medžiagos.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, sūnus ir mama, pastarajai priklausančio namo palėpėje, neteisėtai prisijungė prie akcinės bendrovės „Lietuvos energijos tiekimas“ elektros tinklo ir neteisėtai naudojosi elektra.

Nustatyta, kad šeima įmonei padarė beveik 7 tūkst. eurų žalą.

Kaltinamas vyras savo kaltę pripažįsta tik iš dalies, o šeimos moterys nepripažįsta padėjusios daryti nusikalstamas veikas.

Baudžiamasis kodeksas už šiuos nusikaltimus numato įvairias bausmes, kurių didžiausia – laisvės atėmimas iki 15 metų.

Ikiteisminį tyrimą atliko Šiaulių Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnai.

Baudžiamoji byla perduota nagrinėti Šiaulių apygardos teismui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių