Automobilius gabenančios įmonės vadovą teisėsauga kaltina iššvaisčius per 221 tūkst. eurų

  • Teksto dydis:

Automobilius gabenančios įmonės vadovą Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba (FNTT) kaltina iššvaisčius per 221 tūkst. eurų.

Kaip nurodoma trečiadienį išplatintame pranešime, jis taip pat kaltinamas į valstybės biudžetą nesumokėjęs beveik 65 tūkst. eurų mokesčių.

Tyrimo duomenimis, įmonės direktorius, būdamas atsakingas už bendrovės buhalterinės apskaitos tinkamą organizavimą, galėjo tyčia slėpti tikrąsias bendrovės pajamas, išlaidas ir pelną.

Įmonės vadybininkai galėjo klastoti pažymas, sąskaitas ir kitus dokumentus, taip į įmonės buhalterinę apskaitą nebuvo įtraukiamos pajamos, gautos už automobilių gabenimą autovežiais, taip pat pajamos, gautos už parduotus automobilius.

Pareigūnai įtaria, kad grynaisiais pinigais gautos pajamos už parduotus automobilius ir jų transportavimą – iš viso per 221 tūkst. eurų – galėjo būti panaudotos ne įmonės, o direktoriaus reikmėms, o išlaidos nepagrįstos jokiais dokumentais, įrodančiais, kad pinigai buvo panaudoti įmonės veikloje.

Atliekant ikiteisminį tyrimą kaltinamasis savanoriškai atlygino dalį valstybės biudžetui padarytos žalos – sumokėjo per 24 tūkst. eurų PVM ir pelno mokesčių.

Ikiteisminio tyrimo metu įtarimai dėl dokumentų klastojimo buvo pareikšti dar šešiems asmenims, tačiau jiems pripažinus savo kaltę, tyrimai buvo nutraukti pagal laidavimą.

Be kita ko, buvo pradėti du atskiri ikiteisminiai tyrimai, kuriuose du įtariamieji taip pat pripažino savo kaltę. Tyrimai užbaigti laidavimu.

Teisėsauga laikinai apribojo nuosavybės teisę įmonės direktoriaus turtui, kurio vertė siekia per 33 tūkst. eurų.

Šioje byloje Valstybinė mokesčių inspekcija (VMI) pareiškė ieškinį dėl nesumokėtų mokesčių – per 40 tūkst. eurų.

Už iššvaistytą didelės vertės svetimą turtą teismas gali skirti griežčiausią bausmę – laisvės atėmimą iki septynerių metų. Už mokesčių vengimą teikiant neteisingus duomenis apie pajamas griežčiausiai baudžiama laisvės atėmimu iki aštuonerių metų. Už apgaulingą apskaitos tvarkymą galima griežčiausia bausmė – laisvės atėmimas iki ketverių metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

butu gerai

butu gerai portretas
tokius verslininkus taip garsiai ir skaudziai uz konkolu pakabint kad kiti kita karta susimastytu. Bustas, masinos, sodybos - viska konfiskuot ir keletai metu i belange imest.

Sigutė

Sigutė portretas
STT Galėtų tyrima padaryt, kiek žmonės permokėjo valstybei, kiek mokesčių negrąžinta ir t.t Matyt daro, patys save tiria ir nusižengimų nerasta...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių