Automobiliais prekiavę broliai įtariami neapskaitę beveik 180 tūkst. eurų pajamų

  • Teksto dydis:

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba ketvirtadienį pranešė apie baigtą ikiteisminį tyrimą, kuriame du automobiliais prekiavę broliai yra įtariami neapskaitę beveik 180 tūkst. eurų pajamų ir nesumokėję daugiau kaip 51 tūkst. eurų mokesčių.

Pasak FNTT, VIlniuje gyvenantis vienas iš brolių iš pradžių vykdė individualią veiklą – prekiavo iš Europos Sąjungos valstybių įgytais automobiliais. Įtariama, kad per dvejus metus buvo parduota 20 automobilių, už kuriuos buvo gauta daugiau nei 122 tūkst. eurų neapskaitytų pajamų.

Nuo 2017 kaltinamasis tapo PVM mokėtoju ir, manoma, teikė melagingus duomenis apie gautas pajamas bei išvengė beveik 39 tūkst. eurų mokesčių.

Jam pareikšti kaltinimai dėl apgaulingo buhalterinės apskaitos tvarkymo ir neteisingų duomenų apie pajamas pateikimo.

Tirdami vyro veiklą FNTT pareigūnai nustatė, kad jo brolis taip pat užsiima automobilių prekyba, tačiau tokios veiklos nėra registravęs.

Ikiteisminio tyrimo metu buvo nustatyta, kad Šiauliuose gyvenantis vyras iš užsienio į Lietuvą gabendavo naudotus automobilius ir juos čia parduodavo.

Manoma, kad per pusantrų metų jis pardavė aštuonis automobilius, už kuriuos gavo daugiau nei 56 tūkst. eurų niekur neapskaitytų pajamų. Tokiu būdu jis galėjo nesumokėti daugiau kaip 12 tūkst. eurų mokesčių.

Jam pareikšti kaltinimai dėl neteisėto komercinės veiklos vykdymo stambiu mastu.

Anot FNTT, tyrimo metu įtariamieji savo kaltės nepripažino arba pripažino iš dalies. Pranešama, kad siekiant išaiškinti nusikalstamas veikas buvo apklausta 120 liudytojų.

Baudžiamąją bylą nagrinės Šiaulių apygardos teismas.

Už neteisingą duomenų apie pajamas pateikimą gresia laisvės atėmimas iki aštuonerių metų. Apgaulingas apskaitos tvarkymas ir neteisėtas vertimasis didelio masto ūkine veikla gali užtraukti laisvės atėmimo bausmes iki ketverių metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

TTNF

TTNF portretas
Kioskose seselis ten jieskokit

Anonimas

Anonimas portretas
Jopapai koks tyrimas

litchujanijos ,,teismai,, duoda daugiau uz

litchujanijos  ,,teismai,, duoda  daugiau  uz  portretas
keliu tukstanciu mokesciu nesumokejima , nei kad uz xoxolu moters uzpuolima ir prievartavima drabuziu draskyma --tas tik bauda gavo.....
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių