Neatvykus vienam advokatui, atidėtas I. Strazdauskaitės nužudymo bylos nagrinėjimas

  • Teksto dydis:

Neatvykus vieno iš nuteistųjų – Algimanto Stankevičiaus – advokatui, atidėtas trečiadienį Lietuvos Aukščiausiajame Teisme turėjęs prasidėti Ievos Strazdauskaitės nužudymo bylos nagrinėjimas.

Kaip BNS informavo LAT atstovė Rimantė Kraulišė, teisėjų vertinimu, A. Stankevičiaus advokato dalyvavimas byloje yra būtinas, tad nagrinėjimas bus pradėtas birželio 10 dieną.

Taip pat šiame posėdyje teismas patenkino prokuroro prašymą ir nuo bylos nušalino kito nuteistojo – Manto Bieliausko – advokatą Raimundą Gargasą.

R. Kraulišės teigimu, tai padaryta, nes advokatas pirmosios ir apeliacinės instancijos teismuose gynė kitą dėl nužudymo ir kitų nusikaltimų nuteistą pusbrolį Bieliauską – Karolį.

Baudžiamojo proceso kodekse nurodyta, kad „advokatas arba advokato padėjėjas neturi teisės dalyvauti procese kaip gynėjas arba nukentėjusiojo, civilinio ieškovo ir civilinio atsakovo atstovas, jeigu jis toje pačioje byloje teikia arba anksčiau teikė teisinę pagalbą asmeniui, kurio interesai prieštarauja teisinės pagalbos prašančio asmens interesams“.

Aukščiausiasis Teismas šioje byloje nagrinėja dviejų iš trijų dėl nužudymo ir kitų nusikaltimų nuteistų pusbrolių Bieliauskų – Karolio ir Manto – kasacinius skundus. Jiems Lietuvos apeliacinis teismas pernai gruodį sugriežtino bausmes ir skyrė, atitinkamai, laisvės atėmimą iki gyvos bei 19 metų laisvės atėmimą.

Kartu su jais dėl 2017-aisiais įvykdyto plungiškės I. Strazdauskaitės nužudymo, dviejų plėšimų, turto sunaikinimo bei neteisėto laisvės atėmimo nuteistas buvo ir Leonas Bieliauskas, kuriam buvo skirta laisvės atėmimo iki gyvos galvos bausmė. Jis Aukščiausiajam Teismui skundo neteikė.

Taip pat nagrinėjamas ir dėl dalyvavimo plėšime, neteisėto šaunamojo ginklo turėjimo ir jo panaudojimo nuteisto marijampoliečio A. Stankevičiaus skundas. Kauno apygardos teismas jam buvo skyręs dvejų metų ir dviejų mėnesių laisvės atėmimo bausmę, kurią Apeliacinis teismas sugriežtino ir pridėjo dar dvejus metus.

Dėl pastarųjų nusikaltimų Apeliacinio teismo galutine ketverių metų laisvės atėmimo bausme nuteistas buvo ir kėdainiškis T. Zagurskas, tačiau jo skundą LAT atsisakė priimti.

Žuvusios merginos tėvams Apeliacinis teismas priteisė po 40 tūkst. eurų neturtinės žalos, jos seseriai –  20 tūkst. eurų, o buvusiam sužadėtiniui – 15 tūkst. eurų.

I. Strazdauskaitė 2017 metų kovą išvyko į Vilnių iš tėvų namų Plungėje ir netikėtai dingo. Po kelių intensyvios paieškos dienų jos kūnas rastas Kėdainių rajone.

Teisėsaugos duomenimis, mergina mirtinai sumušta kastuvu.

Įtariama, kad nusikaltimo motyvu tapo prabangus merginos vairuotas automobilis. Į organizuotą grupę susibūrę kaltinamieji, bylos duomenimis, inscenizavo eismo įvykį, o I. Strazdauskaitei išlipus iš automobilio, ją pagrobė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

gal prezidentas NAUSĖDA ž i n o ?

gal prezidentas NAUSĖDA ž i n o ?  portretas
ko l a u k i a TEISĖJAI su l i b e r a l ų lyderio E.MASIULIO paprasta, bet STAMBI v a g y s t ė s byla--juk s u ė j o net 5-ių metų SENATIS ir dar vis neišteisina šio VAGIES--- juk ir "vėjas " palankus-- LIBERALŲ vagys dabar v a l d ž i o j e .

Kopustas.

Kopustas. portretas
Tik lietuvoje ir vyksta tokie Cirkai, jeigu nori pamatyti pačius juokingeusius ir Durneusius teisminius Cirkus tai nepatingėk atvykti į lietuvą ir tu tai tikrai pamatysi. Užtenka tik vienam Klounui neatvykti į Cirkišką teismą ir kaip mat Cirkas atidedamas, vat taip gyvena lietuva. Reiškiasi galima daryti lietuvoje Nusikaltimus ir nebusi sodinamas į kalėjimą jeigu gražiai paprašysi savo Klouno neatvykti į Cirkišką teismą ir tu liksi laisvas nuo atsakomybės nes Cirkiškas teismas kaip mat bus atidedamas, ir tu vėl galėsi pratęsti nusikaltimus būdamas laisvėje kol neivyks teismas. Smagu, toli eisim su tokiais teismais.

Blinda

Blinda portretas
Bardakas tose strukturose...
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių