Apie Rusijoje sulaikytą, baugintą ir muštą lietuvį: tai bus gera pamoka visiems

  • Teksto dydis:

Birželį pranešta, kad Baltarusijoje sulaikytas Latvijos pilietis, kurio telefone rastos žinutės, kritikuojančios Aliaksandrą Lukašenką. Vyras uždarytas į psichiatrijos ligoninę, tačiau tai lietuvių nuo kelionių į priešiškas šalis neatbaido, praneša LNK.

Valstybės saugumo departamentas pranešė, kad Rusijoje buvo suimtas lietuvis vadybininkas, kuris, neapdairiai elgdamasis, pažeidė buvimo Rusijos pasienio zonoje tvarką.

„Apie tai, kad yra suimtas, spėjo pranešti savo artimiesiems, vėliau jo telefonas buvo išjungtas, o artimieji šią informaciją pranešė Lietuvos pareigūnams“, – su situacija supažindino Valstybės saugumo departamento atstovė Aurelija Vernickaitė.

Lietuvoje po tokio įvykio būtų apklausa ir greičiausiai bauda. Tačiau Rusijoje – kitaip. Jis buvo surakintas antrankiais ir užrištomis akimis išvežtas neaiškia kryptimi.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

 

„Jie darosi piktesni. Nuotaikos labiau revanšistinės, linkusios į provokacijas“, – teigė Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininkas Laurynas Kasčiūnas.

Vyras suimtas išbuvo per dvi savaites. Baugindami pareigūnai nuolat demonstravo ginklus.

„Žmogus buvo klausinėjamas apie šeimą, draugus, darbovietę, požiūrį į Rusiją, karą Ukrainoje, apie žmogaus seksualinę orientaciją, religinius įsitikinimus, apie jo socialinių tinklų draugus“, – vardijo A.Vernickaitė.

Rusams užkliuvo ir vyro skelbiamas turinys internete, kuriame jis palaikė Ukrainą. Taip pat „Facebook“ ragino prisidėti prie „Bayraktar“ pirkimo.

„Jeigu palaikote Ukrainą, smerkiate Rusijos agresiją, jei esate Rusijoje, tai gali būti interpretuojama kaip terorizmo rėmimas arba karo kurstymas. Už tai Rusijoje gresia ilgi metai kalėjimo“, – įspėjo A.Vernickaitė.

„Kiekvienas iš mūsų esame įdomus. Negali savęs nuraminti galvodamas, kad esi neįdomus. Manau, tai bus gera pamoka visiems“, – teigė L.Kasčiūnas.

Vien klausimais rusai neapsiribojo, už neatitinkančius atsakymus lietuvis esą sulaukdavo smūgio į galvą.

Jie darosi piktesni. Nuotaikos labiau revanšistinės, linkusios į provokacijas.

„Asmuo vienos apklausos metu buvo išrengtas, jam reikėjo aiškinti tatuiruočių reikšmę ant jo kūno“, – pasakojo A.Vernickaitė.

„Tikrai nėra netikėta, kad Rusija taip gali elgtis. Ne vieną kartą perspėjome, kad galvokite, ką darote, kai važiuojate į Rusiją, Baltarusiją“, – įspėjo L.Kasčiūnas.

Kad ir kiek raginimų nevykti būtų, eilės pasienio postuose – kaip buvo, taip ir liko. Nuo balandžio vidurio A.Lukašenkai nusprendus lietuvius įsileisti be vizų, sieną su Baltarusija į priekį ir atgal Lietuvos piliečiai kirto daugiau nei 300 tūkst. kartų.

Reikėtų gerai pamąstyti, ar tikrai verta vykti į Baltarusijos Respubliką. Pigesni degalai tikrai nėra labai stiprus argumentas“, – teigė Padvarionių pasienio užkardos vadas Sigitas Valainis.

„Turime suprasti, kad tiek Rusija, tiek Baltarusija nėra demokratinės šalys. Tai nėra teisinės valstybės. Kartais galima padėti, bet gali ir būti situacijų, kai negalėsime padėti“, – įspėjo A.Vernickaitė.

Į Rusijos pareigūnų nemalonią patekęs tautietis turėjo sumokėti 2 tūkst. rublių baudą, taip pat penkerius metus negalės atvykti į Rusiją, nors vargu, ar ir po penkerių metų toks noras rasis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

KARDAS VIRS GALVOS,

KARDAS VIRS GALVOS, portretas
DIBILUS IR BAZNIJOJE musa,saules vezejom reikia gerai pamokinti ,taip kaip rusai daro,kur tie saules vezejai ot SVOLACIAI,nieko karma ir juos sutvarkys,laiko klausimas,ISDAVYKAI, LIETUVOS,

S

S portretas
Kokiam debilui reikia būti važiuojant į Baltarusiją vežtis telefoną su nuotraukom kažkokiom pastraipom dar slipsa užsideda su valstybių vėliavų spalvom

Stebites,ko klausinejo rusai!?

Stebites,ko klausinejo rusai!? portretas
Tai jutube yra video su Anatolijaus Sarijaus skundo nagrinejimu LR teisme. Paklausykite,ko ieskova klausinejo musu temide! Tik neklausykite stovedami! Nes nukristi galima.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių