3 tūkst. kubinių metrų žvyro neteisėtai iškasusiai įmonei – 32 tūkst. eurų bauda

  • Teksto dydis:

Šiaulių apylinkės teismas skyrė 32 tūkst. eurų baudą neteisėtai beveik 3 tūkst. kubinių metrų žvyro iškasusiai įmonei, trečiadienį pranešė Aplinkos apsaugos departamentas.

Pasak departamento, baudos taip pat buvo skirtos ir dviem atsakingiems įmonėms asmenims. Vienam jų 1 tūkst. eurų baudą skyrė Šiaulių apylinkės teismas, kitas sulaukė 300 eurų baudos iš aplinkosaugininkų.

Ikiteisminio tyrimo, kurį atliko Šiaulių aplinkos apsaugos inspekcijos ir kriminalinės policijos pareigūnai, metu nustatyta, kad bendrovė „Patrauka“ Šiauliuose, neturėdama Lietuvos geologijos tarnybos leidimo naudoti žemės gelmių išteklius ir ertmes, žemės sklype vykdė gamtos išteklių gavybą ir 2019-ųjų rugsėjį iškasė daugiau kaip 2,9 tūkst. kubinių metrų žvyrinio smėlio.

Įmonė šio leidimo neturėjo ir vidury miesto iškasę karjerą, neteisėtai iš valstybės savinosi gamtos išteklius. Be to neteisėtai vykdė veiklą.

„Vadovaujantis Žemių gelmių įstatymu, valstybinių žemės gelmių išteklių gavyba gali būti vykdoma tik įstatymų nustatyta tvarka, juos ištyrus, aprobavus, įvertinus jų gavybos poveikį aplinkai bei turint Lietuvos geologijos tarnybos išduotą leidimą žemės gelmių išteklių ir ertmių naudojimui. Įmonė šio leidimo neturėjo ir vidury miesto iškasę karjerą, neteisėtai iš valstybės savinosi gamtos išteklius. Be to neteisėtai vykdė veiklą“, – pranešime cituojamas Šiaulių aplinkos apsaugos inspekcijos pareigūnas Tadas Joniškis.

Skyrus baudas, bylos medžiaga taip pat perduota ir aplinkosaugininkų Apskaitos ir mokesčių kontrolės departamentui, kuris apskaičiuos mokestį už iškastą žvyrą. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

o

o portretas
kad kauno raj bus pjaunamas miskas kur Smetona atostogavo nes ten daug zvyro visai nereaguoja i zmoniu protestus o jus teist reiketu uz gamtos niokoima ir VGI pritarimu bei abeingumu?...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių