Šių metų gaisrų statistika džiugina, bet su nerimu laukiama šildymo sezono

  • Teksto dydis:

Lietuvoje per pirmus aštuonis šių metų mėnesius kilo 6647 gaisrai: 27,8 proc. mažiau nei per tą patį laikotarpį pernai, kai kilo 9218 gaisrų.

Šiemet registruotas gaisrų skaičius yra mažiausias per pastaruosius 17 metų, praneša Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas.

Beveik perpus sumažėjo atvirose teritorijose kylančių gaisrų: šiemet jų buvo 2429, kai pernai – 4526.

Vis dėlto žuvusiųjų gaisruose šiemet daugiau: gaisrai šiemet jau nusinešė 57 žmonių gyvybes, du žuvusieji buvo vaikai. Pernai per tą patį laikotarpį žuvo 51 žmogus.

Šiemet dauguma žuvusiųjų – 42 – buvo iš miestelių ir kaimelių.

„Statistika liudija, kad miesteliuose ir kaimo vietovėse gaisruose žuvo dvigubai daugiau žmonių negu miestuose. Su nerimu laukiama ir netrukus prasidėsiančio šildymo sezono. Kaip rodo kelerių metų gaisrų statistika, daugiausia aukų būna atšalus orams, šildymo sezono metu“, – rašo Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas.

Gaisrų metu ugniagesiai išgelbėjo 76 gyventojus, 520 pastatų, 48 transporto priemones, 826 gyvūnus.

Kaip rodo kelerių metų gaisrų statistika, daugiausia aukų būna atšalus orams, šildymo sezono metu.

26 žmonės žuvo dėl neatsargaus rūkymo, po 10 – dėl neatsargaus žmogaus elgesio su ugnimi ir dėl krosnių, židinių bei dūmtraukių įrengimo ir eksploatavimo reikalavimų pažeidimų bei gedimų, penki – dėl pašalinio ugnies šaltinio, po du – dėl elektros įrenginių, prietaisų, elektros instaliacijos gedimų ir dėl elektros įrangos įrengimo ir eksploatavimo taisyklių pažeidimo. Dar dviejų žmonių žūties priežastys tikslinamos.

Be gaisrų gesinimo, ugniagesiai atliko ir 9301 gelbėjimo darbą, jų atlikta 17,4 proc. daugiau nei per tą patį laikotarpį pernai.

Du kartus išaugo techninės pagalbos gyventojams atvejų, tokių kaip užvirtusių medžių šalinimas, šiemet atlikti 2293 tokie darbai, pernai – 1075.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių