Partrenktą stirniną aptikusius raseiniškius piktina tarnybų darbas: pagalba atvyko tik kitą dieną

  • Teksto dydis:

Vėlų vakarą Raseiniuose pro šalį einančios merginos pastebėjo ant kelio gulintį sužeistą jauną stirniną. Pro šalį važiavęs vairuotojas buvo malonus, sustojo, padėjo merginoms patraukti laukinį gyvūną nuo kelio ir apie tai pranešė skubios pagalbos numeriu 112. Tačiau Lietuvoje jau nebe pirmą kartą visą naktį jokios pagalbos nesulaukta, praneša LNK.

Kitos dienos rytą stirniną merginos rado vis dar gulintį toje pat vietoje, atnešė jam vandens ir dar kartą kreipėsi pagalbos. Galiausiai atvyko aplinkosaugininkai ir gyvūną išsivežė. Deja, bevežant gyvūnas nugaišo.

„Nežinau, atsakyti tiksliai negaliu. Aš manau, kad tiesiog galbūt žmonės pasimetė, galbūt nežinojo, kur kreiptis, kam skambinti. Noriu akcentuoti, kad labai lengvas ir visiems žinomas numeris 112 yra bendras pagalbos centras, jis renkamas ne tik tais atvejais, kai žmogui blogai su sveikata arba gaisro pavojus, ar reikia policijos pagalbos, bet taip pat į šitą bendrąjį pagalbos centrą yra sujungta mūsų institucija, ir esant aplinkosauginiams reikalams visada reikia skambinti numeriu 112, tuomet operatorius duoda nurodymą ir nukreipia mūsų pareigūnus į įvykių vietą“, – situaciją komentavo Raseinių aplinkos apsaugos inspekcijos viršininkas Gediminas Tamašauskis.

Praktiškai kiekvieną vakarą autostrada būna kruvina ir įvyksta smulkesni ar stambesni autoįvykiai su laukiniais gyvūnais.

„O dėl tos stirnos atvejo, tai gavome skambutį ir buvo sureaguota. Aišku, liūdnas atvejis, kai mieste išsigandęs žvėrelis papuolė po mašina. Liūdnai pasibaigusi istorija. Apgailestauju, kad vaikų akivaizdoje tas įvyko. Stirna buvo labai stipriai sužalota, mes ją vežėme į Maisto ir veterinarijos tarnybą veterinarijos gydytojams. Bet bevežant ji nusibaigė ir buvo utilizuota“, – sakė G. Tamašauskis.

Raseinių aplinkos apsaugos inspekcijos viršininkas priminė, kad žmogus, partrenkęs bet kokį gyvūną „turėtų nepasišalinti iš įvykio vietos, pranešti bendruoju pagalbos telefonu, nurodyti tikslią vietovę, prisistatyti ir taip tinkamai užbaigti šitą nelaimingą atsitikimą. O ne neatsakingai paimti ir nuvažiuoti“.

„Raseinių rajonas yra labai miškingas kraštas, labai daug gyvena gyvūnų, vyksta migracija. O per visą Raseinių rajoną nuo Ariogalos iki Kryžkalnio driekiasi automagistralė, greičiai dideli, mašinų srautas didelis, o žvėreliai nesitiki: naktį, pavakariais migruoja. Ir praktiškai kiekvieną vakarą autostrada būna kruvina ir įvyksta smulkesni ar stambesni autoįvykiai su laukiniais gyvūnais. Aš pasigendu valdžios požiūrio. Autostrada turi būti atsakingai užtverta, saugant ir gyvąją gamtą, ir ypač mūsų valstybės piliečius, nes praktiškai kasmet įvyksta skaudžių autoįvykių, kurių metu sužalojami arba netgi žūsta žmonės, susidūrę su kažkokiu stambiu gyvūnu: briedžiu, elniu ar t. t.“, – kalbėjo G. Tamašauskis.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

zuza

zuza portretas
Vieša paslaptis, kad aplinkosaugininkai sužeistais gyvūnais vengia pasirūpinti ir į pranešimus numeriu 112 nereaguoja. Jie labiau mėgsta pranešimus apie taršą, taisyklių pažeidimus - tuos, kur galima kažkam baudą skirti.

Elena

Elena portretas
Baisu ir skaityti, bet kas tas žmogus partrenkęs ir palikęs vargšą gyvūną kančiose...Mano protas to nesuvokia tokius vairuotojus žiauriai bausčiau... Begėdžiai aišku ir tarnybos atstovai kas ten dirba per siaubūnai...O mergaitės šaunuolės- dabar auga puikus jaunimas...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių