Policija po dujotiekio sprogimo Pasvalio rajone pradėjo tyrimą

Panevėžio apskrities policija po dujotiekio sprogimo Pasvalio rajone pradėjo ikiteisminį tyrimą aiškinantis, ar tinkamai buvo atliekami jo priežiūros ar remonto darbai.

Kaip šeštadienį pranešė policija, tyrimas pradėtas Panevėžio policijos pareigūnams apžiūrėjus įvykio vietą kartu su Lietuvos policijos Kriminalistinių tyrimų centro tyrėjais ir surinkus daiktinius įrodymus.

„Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl nusikalstamos veikos pagal LR baudžiamojo kodekso 278 str. 1 dalį „Tas, kas netinkamai atliko (...) dujotiekio, naftotiekio, elektros ar ryšių linijų priežiūrą ar remontą, jeigu dėl to buvo (...) padaryta didelės turtinės žalos“, – nurodė policija.

Už minėtą nusižengimą Baudžiamasis kodeksas numato areštą arba laisvės atėmimą iki penkerių metų.

Panevėžio Policijos atstovai BNS taip pat patvirtino, kad versija dėl galimos tyčinio dujotiekio pažeidimo šiuo metu nekeliama ir nėra tiriama.

Apie sprogimą ir po jo kilusį gaisrą dujotiekyje Pasvalio rajone, Vienkiemių kaime, policijai pranešta penktadienį, apie 17 val., tuomet informuota, kad liepsnos siekė iki 50 metrų aukščio.

Per incidentą niekas nenukentėjo, maždaug penkioms valandoms buvo evakuota apie 80 gretimo Valakėlių kaimo gyventojų, didžioji dalis jų išvyko savo transportu. Užsukus sklendes, vamzdyne buvusios dujos išdegė per maždaug keturias valandas, incidentas buvo lokalizuotas.

LNK vaizdo įrašas:

Policija tiria versiją, ar dujotiekio sprogimą galėjo lemti sunkioji technika

Policija tiria versiją, ar dujotiekio sprogimą Pasvalio rajone galėjo lemti sunkioji technika, sako Policijos departamento atstovas Ramūnas Matonis.

„Pagrindinė versija, kad sprogimas įvyko dėl techninių priežasčių. Yra versija, kad kažkoks sunkiasvoris automobilis ten važinėjo ir jis bevažinėdamas pažeidė tą gruntą“, – BNS šeštadienį teigė jis.

Pagrindinė versija, kad sprogimas įvyko dėl techninių priežasčių.

Pasak policijos atstovo, pareigūnai apžiūrėjo įvykio vietą, surinko pirminius duomenis, atliko pirmines įvykio liudytojų apklausas, renkama kita medžiaga.

R. Matonis dar karta patvirtino, kad vertindami pirminius duomenis pareigūnai atmeta galimą diversiją.

Tuo metu Panevėžio apskrities Vyriausiojo policijos komisariato atstovė Odeta Jukniūtė BNS teigė, kad dar anksti kelti versijas dėl galimos sunkiasvorės technikos įtakos, tačiau į tai dar atsakys ekspertai.

„Kol kas nereikėtų spekuliuoti spėjimais apie sunkiasvorę techniką. Laukiame ekspertų išvadų, ar sprogimą galėjo lemti mechaninis poveikis, ar jis buvo, ar ne“, – sakė Panevėžio policijos atstovė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pats dėl landųgrybio nesirūpink

Pats dėl landųgrybio nesirūpink portretas
Pagers baltosios rasės šviežio naujagimio kraujo ir vėl šimtą metų šoks katedros aikštėj viešai.

tik

tik portretas
paskaicius kom galima daryt logiska isvada kad si saika kolektyvine nes objektus atstatysim bet kai zusta zmones tai blogiau ka ir matome visur svabdulkiagalviu valdomose teritorijose kurias sie /litvakai/ jau dalinasi neveltui K Petraitis padejo savo galva juos ryskindamas o Respublikonu partija buvo nugramzdinta i istorijos puslapius kurie naikinami kaip ir saikai neparankios knygos kaip L Dambrausko /Gyvenimo akimirkos/ 2 tomai kur autorius smulkiai apraso savo gyvenimo pragara sibiro lageriuose pradedant nuo Kauno is kurio ir buvo iskustas ir yra pazymeti visi asmenys o like kgb gimines ir liepe isimt is apivartos gerai kad atidejo i skyriu kur skaitytojai galejo pasirinkt ir pasimt ka ir padariau taip ir siandien si saika naikina visa musu istorija su genocido sunymis aplodama garbingus asmenis ,,,,,,,,,,,0

uz blogai neprofesionaliai atliktus darbus

uz blogai neprofesionaliai atliktus darbus portretas
sukelusius didelius nuostolius siulo aisvės atėmimą iki 5 metų..... a kaip del lanzbergio ? jo uzsienio politika gi miltimilijoninius nuostolius atnese.... ir kiek zmoniu buvo priversti i emigracijas begt.... jam ir jo klanuj kaip tautos naikintojam ir prievartautojam amerikonai karuneles su deimantais iteiks....? kas do sovietiniai dvigubi ystaymai ? uz vista kalejimas a uz tai ka tauta nuskurdino sukirsino paverte beteisiais galvijais ivede PSD laza ir vergove...priverte tauta moket duokle elektros mafijai , siuksliu mafijai zaliuju mafijai tai karuna
VISI KOMENTARAI 29

Galerijos

Daugiau straipsnių