Novaraisčio ornitologiniame draustinyje užsidegė durpynas: su liepsnomis kovoja gausios pajėgos

  • Teksto dydis:

Antradienį Novaraisčio ornitologiniame draustinyje kilo gaisras. Gausios ugniagesių pajėgos ugnies židinius tebegesina ir trečiadienį.

Apie nelaimę dienraščio „Kauno diena“ redakcijai pranešė skaitytojas. „Būdamas Novaraisčio paukščių stebėjimo bokštelyje pamačiau dūmus“, – rašė jis, pridėdamas kelias nuotraukas iš įvykio vietos.

Kaip paaiškėjo, iškvietimą į Šakių rajone, Lekėčių seniūnijoje, Jančių kaime esantį Novaraisčio ornitologinį draustinį Kauno apskrities ugniagesiai gavo gerokai anksčiau – rugsėjo 3-iosios popietę, 15.06 val. 

Brigadoms pranešta, kad dega 0,5 ha pieva, o ugnis plinta link miško. Ugniagesiams atvykus į įvykio vietą, apie 100 arų plote degė durpynas. Gesinti gaisro židinį iš pradžių padėjo ir šešiolika miškininkų.

Kaip trečiadienio rytą teigė Kauno priešgaisrinės gelbėjimo valdybos atstovė Džiuginta Vaitkevičienė, iš viso čia dalyvavo vienuolika gaisrinių automobilių – Kauno priešgaisrinės gelbėjimo valdybos ir Lekėčių, Kriūkų, Lukšių, Griškabūdžio, Ežerėlio ugniagesių komandų. Gaisrą pačiame jo įkarštyje gesino daugiau nei 40 žmonių.

„Dar smilksta. Durpyno gaisrai būna pavojingi, nes durpės įkaista ir kai atrodo, kad viskas jau užgesinta, ugnis vėl pasirodo“, – aiškino D. Vaitkevičienė.

Pavieniai židiniai vis dar slopinami. Gaisro priežastis kol kas nežinoma.


Šiame straipsnyje: Novaraisčio ornitologinis draustinisgaisrasdega durpynasskaitytojo naujiena

NAUJAUSI KOMENTARAI

Kvaileliai \\\\\.../////

Kvaileliai  \\\\\...///// portretas
nusišnekat,prie ko čia rusai,ukrainiečiai? aš nei vienų,nei kitų nededu į kišenę,bet šiuo atvėju tai...........

nuomone

nuomone portretas
Viskas taip isdziuvo, kad uztenka menkos kibirksties. Is nuotrauku matyti, kad vandens telkinys nusekes, matosi atsitraukes vanduo. Durpynas+svendrai+sausas miskas - gaisras kelioms savaitems

Anonimas

Anonimas portretas
Stebuklai Marijos zemeje. Taip eme ir uzsidege. Cha cha cha .... tai Putino ir rusu darbas arba hoholu.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių