Per plauką nuo tragedijos: perėja ėjusios trys merginos vairuotojui – nė motais

  • Teksto dydis:

Panevėžyje užfiksuota situacija, kuri tik per plauką netapo nelaimingu įvykiu, tikėtina, galėjusiu pasibaigti ir tragiškai. Lengvąjį automobilį vairavęs asmuo nė nepasivargino stabtelėti ties pėsčiųjų perėja, nors ja jau ėjo pėsčiosios.

Socialiniame tinkle „Facebook“ esančioje grupėje „Mentai PNVŽ“ pasidalyta vaizdo įrašu, vaizdo registratoriumi užfiksuotu Panevėžyje, Smėlynės gatvėje, netoli pagrindinės miesto ligoninės.

Nufilmuota situacija – tarsi tiksinti nelaimės bomba. Lengvąjį automobilį vairavęs asmuo kone praskrido pėsčiųjų perėja nepaisydamas to, kad čia jau ėjo trys pėsčiosios. Viena iš jų dėl pralekiančio automobilio privalėjo staigiai pasitraukti užlipdama ant dvi pėsčiųjų perėjos dalis skiriančio ruožo. Kitaip, galima nuspėti, įvykis galėjo neapsieiti be skaudžių pasekmių.

Prie minėtoje socialinio tinklalapio grupėje paskelbtos vaizdo medžiagos prašoma pagalbos surandant Kelių eismo taisyklių (KET) nesilaikiusį asmenį: „Akimirka, kuri galėjo baigtis labai baisiai. Praskrido, net nestabtelėjo. Galbūt galėtų kažkas padėti, įžiūrėti numerius?“.

Internautai netruko siūlyti galimų lengvojo automobilio numerių variantų, kuriuos jiems pavyko įžiūrėti. Kiti siūlė vaizdo įrašą nusiųsti pareigūnams, galbūt jie padės identifikuoti lakstūną Smėlynės gatvėje.

„Iš tokio reikia atimti teises – tikras besmegenis!“ – piktinosi Povilas. „Kas tokiems duoda teises išvis?“ – pridūrė Augustė.

Čia tikrai yra užfiksuotas KET pažeidimas. Jeigu vairuotojas nestabtelėjo prie pėsčiųjų perėjos ir nepraleido į perėją įžengusių pėsčiųjų, jis užsitraukia administracinio nusižengimo atsakomybę.

Tačiau atsirado ir tokių komentatorių, kurie metė kritikos akmenį į pėsčiųjų pusę: „Nėra ko valkiotis prieš mašiną, reikia apsidairyti, o ne vilktis per perėją. Pėstieji tiek suįžūlėjo, kad į perėją jau žengia nesidairydami“, – plūdo Alvydas. Bet tuoj pat sulaukė pastabaus atkirčio: „Pėstieji jau senai buvo užlipę ant perėjos, o mašina daug toliau nuo perėjos. Turėjo sustoti!“.

„Šitoje perėjoje kažkoks chaosas – labai retas praleis. Vieną kartą autobusas net sustojo praleisti. Laimei, spėjo „papypint“ ir parodė, kad sustočiau. Mačiau, kai pro pat mano nosį masina tiesiog praskrido“, – asmenine patirtimi socialiniame tinkle dalijosi Erika.

„Man labai panašiai buvo: su dviem mažais vaikais ėjau, o iš priekio, palei kojas, pravažiavo...net nusikeikiau garsiai“, – atviravo Inga.

Apie socialinio tinklo „Facebook“ grupėje pasidalytą vaizdo įrašą ir jame užfiksuotą situaciją portalo žurnalistai informavo Panevėžio apskrities Vyriausiojo policijos komisariato (VPK) atstovą Tadą Martinaitį. 

„Čia tikrai yra užfiksuotas KET pažeidimas. Jeigu vairuotojas nestabtelėjo prie pėsčiųjų perėjos ir nepraleido į perėją įžengusių pėsčiųjų, jis užsitraukia administracinio nusižengimo atsakomybę“, – sakė jis, tačiau pridūrė, kad tuo atveju, jei pareigūnai patys neužfiksavo nusižengimo, tokio vairuotojo nubausti negalės.

Tačiau esą, jei atsiras situaciją užfiksavęs asmuo ir patalpins vaizdo įrašą, kuriame matomas KET nepaisymas, į platformą e-policija, pareigūnai pradės tyrimą.

„Žinoma, vaizdo medžiagoje turėtų būti matomi automobilio valstybiniai numeriai, kas jį vairavo. Užtektų identifikuoti vien automobilio valstybinius numerius ir transporto priemonės savininkas būtų iškviestas į policiją. Išsiaiškinus aplinkybes nubaustas įstatymo numatyta tvarka“, – paaiškino T. Martinaitis.

Už Kelio ženklų ar ženklinimo nesilaikymą, vairuotojų pareigų pėstiesiems nevykdymą vairuotojams numatyta bauda nuo 30 iki 90 eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Padrito

Padrito portretas
Tai kaip jus klaunai vazinejat nakti? Jeigu viduri dienos lietuciui lyjant nematot zenklu pereju ir pesciuju? Koki dar atcvaitai diena? Jie priklauso tik tamsiu paros metu. Vazineja zlibas pensininkas ir tranko pesciuosius. Merginos jau bovo beveik pereja pereja, o tas zlibas vairuotojas tikejosi prasoks. Beto dar dvi moterys ketino jau eiti per pereja. Dar naujos KET taisykles grieztai reikalauja sustoti pries pereja, jeigu pestytis ketina eiti per kelia.

A

A portretas
Reik visur pries perejes gulincius policininkus sudeti ir problema ispresta

Nesimato pėsčiųjų

Nesimato pėsčiųjų portretas
Suvaidino situaciją, nes kokiu būdu filmavo? Jos ten gal visa diena tryse šokinėjo po ratais? , tikrai nesimato tokiu oru pėsčiųjų ir dar be švyturelių
VISI KOMENTARAI 18

Galerijos

Daugiau straipsnių