Drama Druskininkų pašonėje: aptiktą ir saugotą briedį teko nušauti

  • Teksto dydis:

Trečiadienio vakarą pasieniečiai netoli Druskininkų aptiko partrenktą ir sužalotą briedį. Pareigūnai gyvūną saugojo, tačiau jį dėl sužalojimų teko nušauti.

Kaip pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT), Varėnos pasienio rinktinės Druskininkų pasienio užkardos patruliai tarnybiniu visureigiu vyko keliu Vilnius – Gardinas, kuris praeina Druskininkų pašone, kai tamsoje pastebėjo prie pat važiuojamosios dalies gulintį briedį.

Dėl gausaus iškritusio sniego kelias buvo susiaurėjęs, tebesnigo, važiavimo sąlygos buvo sudėtingos. Sustoję pasieniečiai pamatė, kad briedis yra sužalotas – jam buvo sulaužytos abi užpakalinės kojos. Žvėris vis bandė keltis, tačiau vėl klupo. VSAT pareigūnai įvykio vietoje aptiko mašinos žibinto šukių. Neabejota, kad briedį partrenkė automobilis, kurio vairuotojas buvo pasišalinęs.

Pasieniečiai apie įvykį informavo Bendrąjį pagalbos centrą, šis – policiją. VSAT pareigūnai ėmėsi saugoti įvykio vietą. Baimintasi, kad tamsoje sudėtingomis eismo sąlygomis važiuojantys automobiliai nekliudytų judėti bandančio briedžio ir neįvyktų dar viena nelaimė. Jie įjungė savo visureigio švyturėlius, automobilio šviesomis apšvietė incidento vietą ir abiem kryptimis važiuojančių automobilių vairuotojus įspėdavo mažinti greitį bei būti atsargiais.

Tai truko apie pusantros valandos, kol atvyko vietinio medžiotojų būrelio nariai. Konstatuota, kad besikankinančiam dvejų metų jaunikliui po tokių sužalojimų išgyventi nėra galimybių. Dėl to žvėrį medžiotojai vietoje nušovė ir jį išsivežė.

Kelias, kur įvyko nelaimė, veda į tarptautinį Raigardo kontrolės punktą pasienyje su Baltarusija. Po vidurnakčio į jį įvažiavo krovininis automobilis „Mercedes-Benz 614D“ baltarusiškais numeriais. Jį vairavo namo vykęs 33-ejų Baltarusijos pilietis. Jo ir transporto priemonės dokumentai buvo tvarkingi, tačiau Druskininkų pasieniečiai iškart pamatė, kad „Mercedes-Benz 614D“ priekio dešinėje pusėje yra apgadinimai po susidūrimo. Buvo išdaužtas žibintas, įlenkta skarda, dūžio vietoje būta žvėries šerių, kraujo lašų.

Pasieniečių kelyje prie Druskininkų rastos žibinto duženos atitiko baltarusio automobilio sudaužytą žibintą. Užsienietis iš pradžių aiškino, kad automobilis įdaužtas todėl, kad juo Vokietijoje pateko į avariją. Pažymos, kuri turėtų būti išduodama tokiais atvejais, jis neturėjo.

Pasieniečiams pateikus faktų ir uždavus dar kelis klausimus, baltarusis netrukus prisipažino tame pačiame kelyje, Druskininkų ribose, susidūręs su į kelią staiga išbėgusiu briedžiu. VSAT pareigūnai į Raigardo punktą iškvietė Druskininkų policininkus. Šie įformino susidūrimą su gyvūnu, ir atliko kitus reikalingus formalumus. Vėliau „Mercedes-Benz 614D“ vairuotojui baltarusiui leista išvykti į savo šalį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

g

g portretas
tokį išsigimėlį baltaruskį patį reik nušaut užtai kad palieka sužalotą gyvūną be pagalbos ir pabėga, ir dar meluoja... ne veltui ten juos tokius batka daužo

Vika

Vika portretas
> robertas....tai asiliukas berods ?

Romas

Romas portretas
Kur cia sniegas matosi? Ikelta nuotrauka is pirmoku vadovelio.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių