Daugėja žūstančių pėsčiųjų: ragina nepamiršti atšvaitų

  • Teksto dydis:

Praėjusiais metais žuvo beveik 70 pėsčiųjų, sako Kelių policijos tarnybos viršininkas Vytautas Grašys.  Pareigūno teigimu, tai susiję ir su neatsakingu eismo dalyvių elgesiu.

„Praktika rodo, kad pėstieji neatsakingai dalyvauja eisme: nedėvi šviesą atspindinčių elementų, neretai kelią kerta toje vietoje, kur negalima, eina per sankryžą, kai dega raudonos spalvos šviesoforas“, – sako V. Grašys.

Pareigūnas pastebi, kad pėstieji tamsiuoju paros metu vengia ir nešioti atšvaitus, nors šie ilgą laiką buvo praeiviams dalinami nemokamai.

„Prieš 5–6 metus tamsiuoju paros metu dalindavome atšvaitus pėstiesiems nebausdami jų, tikėdamiesi, kad tas atšvaitas bus nešiojamas, tačiau praktika parodė, kad [pėstieji] tų atšvaitų nenešioja. Jau kurį laiką atšvaitą įteikiame su administracinių nusižengimų protokolu, kai žmogus gauna piniginę baudą, tačiau vėlgi praktika rodo, kad jis to atšvaito nelabai nori“, – sako Kelių policijos tarnybos viršininkas.

Išsamiau – įraše.



NAUJAUSI KOMENTARAI

AS

AS portretas
Sitiek transporto.Kaip galima eiti ,kad ir perejoj neisitikinus ,kad saugus.Kaip galima lysti po ratais? Juk pats privalai rupintis savo saugumu.

AS

AS portretas
Sakai nuskina.O ka tas pestysis? Nemato ,gal aklas ar kurcias? Pestysis eismo dalyvis ir jis gturi buti atsakingas uz save ir kitus.matyt per mazai juos baudzia.

mama

mama portretas
gatves turi buti apsvestos !!!
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių