Padėtas taškas automobiliu vilkto šuns istorijoje: nusikaltimo nėra

  • Teksto dydis:

Teisėsauga nutraukė ikiteisminį tyrimą dėl automobiliu vilkto ugniagesio šuns.

Kaip ketvirtadienį pranešė Generalinė prokuratūra, tyrimas dėl spalio 3-iąją fiksuoto įvykio Šakių rajone, kai prie V. Č. vairuojamo automobilio buvo pririštas ir temptas augintinis, nutrauktas nustačius, kad tai buvo nelaimingas atsitikimas.

Pasak prokuratūros, apklaustas vairuotojas teigė, kad augintinį prie automobilio kablio pririšo beveik nematantis jo tėvas. V. Č. teigimu jis apie pririštą šunį prie jo automobilio nieko nežinojo, o išvažiuodamas iš kiemo, automobilio gale buvusio augintinio nepastebėjo.

Pasak teisėsaugos, byloje apklausti visi asmenys, kurie galėjo pateikti bet kokią su šiuo įvykiu susijusią informaciją, aktyviai bendradarbiauta su gyvūnų teisių gynėjais bei visuomene.

„Tiek liudytojų parodymai, tiek V. Č. charakteristika patvirtino, kad tai buvo nelaimingas atsitikimas, o ne tyčinis žiaurus elgesys su gyvūnu. Šį faktą patvirtina ir tai, jog pastebėjęs kas įvyko asmuo apgailestavo, augintinį įsikėlė į automobilį ir parsivežęs jį sutvarstė, o kai augintinis buvo perduotas gyvūnų globos organizacijai, jis aktyviai domėjosi šuns būkle, norėjo jį pamatyti“, – teigiama prokuratūros pranešime spaudai.

„Tiek liudytojų parodymai, tiek V. Č. charakteristika patvirtino, kad tai buvo nelaimingas atsitikimas, o ne tyčinis žiaurus elgesys su gyvūnu.

Pasak jos, šuo išgijo po patirtų sužalojimų.

„Įvertinus visus tyrimo metu gautus duomenis, tyrimui vadovavęs prokuroras konstatavo, kad V. Č. netyčiniais veiksmais nebuvo siekiama kankinti gyvūno (...), todėl ikiteisminis tyrimas nutrauktas, nesant veikos, turinčios nusikaltimo ar baudžiamojo nusižengimo požymių“, – nurodė prokuratūra.

Tyrimą atliko Marijampolės policijos pareigūnai, jam vadovavo Marijampolės apylinkės prokuratūra.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas taip pat buvo pradėjęs tarnybinį patikrinimą, jis sustabdytas įvykį ėmus tirti teisėsaugai.

Departamentas BNS informavo, kad tarnybinį tyrimą ketinama atnaujinti gavus oficialų pranešimą iš prokuratūros, jog ikiteisminis tyrimas nutrauktas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
As kadaise taip sulaukėjusią telyčią pririšęs vilkau, kuri po vasaros niekaip nenorejo grįžti į tvartą. Iš pradžių norėjau išvis nušauti. Paskui apsigalvojau ir pririšau prie džipo. Iš pradžių ėjo, o paskui užsispyrus atsigulė. Tai taip ir parsivilkau. Nieko baisaus nenutiko. Kvailų miesto bobų pakely nepasitaikė.

Ei gyvūnų gelbėtojai

Ei gyvūnų gelbėtojai portretas
Kaip pinigus tarpusavyje pasidalinot???? Nesusipykot?????

keista ...labai keista...

keista ...labai keista... portretas
a juk visi simtomai rode ka bus ....nurauta nebloga suma... i advokatai jau buvo pasiruose dalgius su prokurorais suremt...a cia ppssss.... valdzios biudzetas reikalauja nutarima skust....
VISI KOMENTARAI 25

Galerijos

Daugiau straipsnių