Atsisveikinama su Šiauliuose žiauriai nužudyta paaugle

  • Teksto dydis:

Šiandien Šiauliuose atsisveikinama su žiauriai nužudyta penkiolikmete Gabriele, praneša portalas tv3.lt.

Šeštadienio rytą Šiauliuose už nužudytą merginą bus aukojamos mišios, o vėliau, tą pačią dieną ji bus laidojama Ginkūnų kapinėse.

Primename, jog pirmadienį apie 21.30 val. gautas pranešimas, kad Šiauliuose, Gegužių gatvėje, prie konteinerių rastas į kilimą susuktas penkiolikos metų šiaulietės kūnas.

Globos įstaiga, kurioje turėjo gyventi nužudyta penkiolikmetė, yra už kelių šimtų metrų nuo tos vietos, kur rastas jos kūnas.

Vaiko teisių apsaugos tarnybos duomenimis, nužudytoji gyveno globos įstaigoje, tačiau atsirado informacijos, kad globa jai buvo nustatyta nuo liepos 1-osios, tačiau paauglė į globos įstaigą neatvyko, ji pabėgo ir slapstėsi.

Dėl nusikaltimo Šiaulių apylinkės teismas leido suimti visus keturis įtariamuosius. 2001-aisiais gimęs įtariamasis ir 2007 metais gimusi įtariamoji suimti dviem mėnesiams, 1999 metais ir 2004 metais gimę įtariamieji – trims mėnesiams, antradienį informavo prokuratūra.

„Nors mažamečiams (asmenims iki 14 metų) nėra taikoma baudžiamoji atsakomybė, tam tikrais Baudžiamojo kodekso 13 straipsnyje nurodytais pagrindais asmenys gali atsakyti ir nuo 14 metų. Dėl nužudymo mažamečiai gali būti teisiami“, – teigiama prokuratūros pranešime.

Baudžiamasis kodeksas tam, kas nužudė nepilnametį, numato laisvės atėmimą nuo penkerių iki dvidešimties metų arba laisvės atėmimą iki gyvos galvos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kai " vaikų teisės "

Kai " vaikų teisės "  portretas
Iškeliamos aukščiau sveiko proto , lauk bėdų .....

kiesa

kiesa portretas
Visus iki gyvos galvos susodinti nes iš jų jau žmonių nebus

Cha

Cha portretas
Tai nejaugi čia Putinas nei prie ko ? Keista....
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių