Tragedija: 90-metę laiku spėjo išnešti žentas, tačiau anūkas paniro į komą

Iš gaisro pavyko išgelbėti 90-metę moterį, tačiau jos anūkas atsidūrė reanimacijoje, jo būklė – stabiliai sunki. Ši nelaimė, anot senjorės dukros, nebuvo netikėta. „Gyvenome kaip ant tiksinčios bombos“, – apie nejaukią kaimynystę pasakojo panevėžietė Lina Šaltienė.

Pastebėjo kaimynė

„Mūsų, tiksliau, mamos namas dubliuotas. Gali būti, kad užsidegė nuo kaimyno. Pas jį dar smarkiau viskas apdegė. Jis ne pirmą kartą dega“, – kalbėjo moteris.

L. Šaltienės mama sunkiai vaikšto, jai reikia nuolatinės slaugos, todėl su vyru ir atsikėlė gyventi pas mamą. Tą nelemtą naktį ten liko nakvoti ir sūnus, vos porai savaičių į Lietuvą grįžęs atostogų.

Gaisras pastebėtas apie trečią valandą nakties. „Namuose buvo mano mama, vyras ir sūnus“, – pasakojo moteris. Jis nakvojo antrame aukšte. Gaisrą pastebėjo kaimynė. „Jos langai į mūsų pusę. Pajautė dūmus ir paskambino mano vyriškiui. Manęs ten nebuvo tuo metu, – dėstė panevėžietė. – Paskambino, kad degam. Tada jis išlėkė į lauką. Pamatė atvirą liepsną. Šoko, išnešė mamą. Šunį išnešė, jis bijojo eiti per dūmus“.

Asmeninio archyvo nuotr.

Rado ne iš karto

Lipti į antrą aukštą be apsaugų buvo per daug pavojinga. Tad pasikliauta gelbėtojais.

Labai meldžiamės ir tikime, kad viskas bus gerai.

„Mano vyriškis ugniagesiams pasakė, kad antrame aukšte dešinėje turi būti žmogus. Bet pirmą kartą užlipę, kur jis miegojo, jo nerado. Jis buvo nusikočiojęs už lovos. Tarp lango ir lovos. Lipo dar kartą ieškoti, ilgiau užtruko, dar daugiau dūmų prisikvėpavo. Ir garais išsidegino bronchus, nes jį nešė laiptais, nieko neužmetę ant veido. O ten gi gryni garai, karšta viskas“, – pasakojo Lina.

Sūnus iki vakar buvo prijungtas prie dirbtinio kvėpavimo aparatų. „Kaip įvardija medikai, situacija stabiliai sunki. Trečiadienį sakė, kad gal ištrauks vamzdelį, leis pabandyti pakvėpuoti pačiam. Jaunas vyras – trisdešimt metų. Medikai nedrįsta prognozuoti. Kažkokia bakterinė infekcija prisikabino, pakilusi temperatūra. Žodžiu, labai meldžiamės ir tikime, kad viskas bus gerai“, – viliasi paties geriausio moteris.

Asmeninio archyvo nuotr.

Dėkoja aplinkiniams

Lina dėkoja aplinkiniams už visą pagalbą, kurios sulaukė.

„Iš pradžių kaimynai priglaudė, bet po to turėjau, kur mamą parsivežti. Turiu mažą butą. Bet pinigų trūksta, karantinas kaip tyčia suvalgė ir taip buvusias mažas santaupas. Nėra taip, kad mamos būstas iki anglių sudegęs. Aišku, stogą reikia keisti – viskas kiaura, bėga, viskas sulieta arba išdegę. Negalima taip palikti kiauro stogo. Nesinori prašyti pagalbos, bet reikia tvarkyti. Kažkaip susitvarkysim, bent po stogu pakištume. Svarbiausia, kad sūnus išgyventų“, – kalbėjo moteris.

Mamos būstą, kurio dalį neseniai buvo suremontavusi, pakeitusi elektros instaliaciją, ji ruošėsi apdrausti, bet nelaimė buvo greitesnė.

Asmeninio archyvo nuotr.

Apie šį gaisrą portalui patvirtino ir Panevėžio priešgaisrinė gelbėjimo valdybos inspektorius Renaldas Nacickas. Pasak jo, naktį Senamiesčio g. gaisras kilo trims savininkams priklausančiame gyvenamo namo pirmame aukšte.

„Kiek žmonių tuo metu buvo pastate, duomenų nėra. Gaisro metu sudegė dalis namo stogo, apdegė sienos. Degimo produktais apsinuodijo vienas žmogus. Jis gydomas Respublikinėje Panevėžio ligoninėje. Labiausiai tikėtina šio gaisro priežastis – avarinis darbo rėžimas pastato elektros instaliacijoje. Gaisro metu suveikė patalpose įrengti dūmų detektoriai“, – nelaimės dieną prisiminė ugniagesių atstovas.

Jis paminėjo, kad šiame pastate gaisrų buvo ir anksčiau.

„Šiame pastate gaisras buvo kilęs 2015 metų lapkričio 15 d. Labiausiai tikėtina, kad dėl avarinio darbo rėžimo pastato elektros instaliacijoje. Be abejo, jei gaisras būtų pastebėtas anksčiau, nuostoliai būtų mažesni“, – portalui teigė R. Nacickas.


Norintys padėti šiai šeimai, ištiktai nelaimės, finansiškai:

Gavėjas: Lina Šaltienė

Sąskaitos numeris: LT727044060002766697 (SEB)



NAUJAUSI KOMENTARAI

Onutė

Onutė portretas
Ką reiškia tiksinti bomba?

roze

roze portretas
svarbiausia neapsidrausti,taip sutaupysite....

Brigita

Brigita portretas
Užuojauta nukentėjusiems. O kas čia per debilai prirašė komentarų su neadekvačiais klausimais, tai nekreipkit dėmesio. Sveikit, stiprybės Jūsų šeimai!
VISI KOMENTARAI 17

Galerijos

Daugiau straipsnių