Į rinktinę grįžę žaidėjai tikisi būti kuo naudingesni

Po veido operacijos vis labiau atsigaunantis ir vis sėkmingiau į Lietuvos rinktinės žaidimą įsiliejantis Renaldas Seibutis teigė, jog sunku priprasti prie žaidimo su apsaugine kauke, tačiau tikino besistengiantis kuo geriau atlikti savo vaidmenį aikštelėje.

„Kiekvienos rungtynės man yra labai svarbios. Pajausti žaidybinį ritmą, du mėnesius praleidus be krepšinio, nėra lengva. Nori nenori atsiranda įvairios spragos, vėlavimas tam tikrose situacijose. Su komandos draugų bei trenerių palaikymu stengiuosi įsilieti į žaidimą, o kaip įsilieju - ne man spręsti. Tikiuosi, kad ateityje dar daugiau galėsiu padėti komandai“, - kalbėjo energingai rungtyniavęs gynėjas.

- Patogu žaisti su kauke?

- Patys įsivaizduokite, kai plastmasė ant veido. Nėra labai patogu. Bet nieko nepadarysi, reikia suktis iš situacijos. Tikiuosi, kad netolimoje ateityje man jos nebereikės.

- Krepšininkai sako, kad kaukė ypač trukdo šoniniam regėjimui.

- Ypač tai buvo pastebima žaidžianti su rusais. Sunku buvo kvėpuoti, be to, reikėjo greitai gaudytis situacijoje. Ypač sudėtinga gynyboje, kai nematai, kada statoma užtvara. Bet čia pasiteisinimai, o teisintis aš visai nenoriu.

- Rungtynėse su rusais gavai dvi nesportines pražangas. Pameni, kada tai buvo paskutinį kartą?

- Labai seniai. O gal net išvis nesu gavęs niekada. Visada būna pirmas kartas.

Lietuvos rinktinėje iš rikiuotės iškritus Robertui Javtokui, jo pareigas teko perimti Antanui Kavaliauskui. Šis mače su islandais buvo rezultatyviausias komandoje, o lietuviai net pusšimčio taškų skirtumu nugalėjo svečius.

Pasak A.Kavaliausko, lyginti jo puikaus pasirodymo su rungtynėmis Maskvoje nederėtų. Pasak „centro“, šios dvi komandos - visiškai skirtingo lygio, o mačas tebuvo treniruočių pobūdžio.

„Rungtynės sėkmingos buvo visai komandai, ne tik man. Gerai dirbome gynyboje, daugmaž apsigynėme. Nors varžovas ir ne toks stiprus, bet vis tiek buvo treniruočių pobūdžio rungtynės, bandėme daryti tai, ką liepė treneris“, - po rungtynių kalbėjo A.Kavaliauskas.

- Sulaukėte ir Kęstučio Kemzūros pagyrų. Malonu?

- Aš jų negirdėjau, tad nežinau. Visi buvome pagirti, nieko asmeniško nebuvo.

- Ar tokios rungtynės yra naudingos psichologiškai?

- Taip, tikrai. Po tokių varžybų geriau jautiesi, visgi, žinai, kad gali, ir kamuolį pagauni. Būdavo per treniruotes, kad ir iš po krepšio nepataikydavau, dabar viskas liejasi į gerą pusę.

- Mačas su Rusija nebuvo sėkmingas. Ar jauti, kad tavo žaidimas gerėja?

- Rusija ir Islandija yra skirtingo lygio komandos. Su rusais visi blogai sužaidėme, ir aš, tiek ir visi kiti. Su Islandija buvo kitas reikalas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tas pats

Tas pats portretas
per tą patį...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių