Liepų gatvę „palieka“ ilgametės miesto liepos

Pirmadienio rytą Liepų gatvėje tęsiami daugiamečių liepų šalinimo darbai.

Savaitgalį medžiai buvo nupjauti, nes pasak ekspertų ir Klaipėdos savivaldybės tvarkymo skyriaus atstovų, jų kamienai buvo pažeisti taip, jog liepos kėlė grėsmę praeiviams ir šalia stovintiems automobiliams bei pastatams.

Ruože tarp Herkaus Manto ir J. Karoso gatvių šiuo metu darbininkai šalina likusius medžių kelmus.

Vis dėl to be žalumos ši miesto atkarpa likti neturėtų. Vietoj senųjų liepų numatyta pasodinti olandiškais liepaites – tokios jau auga Turgaus ir Tiltų gatvėse.

Senųjų liepų pašalinimas ir naujųjų sodinimas kainuos beveik 32 tūkst. litų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

KLs

KLs portretas
Kazkoks medziu naikinimo vajus Klaipedoje.Gal senus medzius ir reiketu ispjauti,bet tai galima butu daryti su protu,pavyzdziui,ispjove Birutes gatveje aukstas sakotas egles spalio menesi,okas taip dege?Gal buvo galima palaukti nors gruodzio vidurio ir tas egles pastatyti papuosimui,arba sakeles pardavineti,butu nors kazkiek sutaupe.Greit Lietuvoj nebeliks nei apdainuotu liepuzeliu,nei azuoleliu,visi bus ne lietuviski,o olandiski,suomiski ar dar kokie.Tas pats ir su gelemis,daugelis jaunesniu zmoniu net nezino kaip atrodo ruta,kuri buvo tiesiog lietuvybes simboliu,visuose audimo rastuose,juostose ir t.t.Isnyks simboliai,isnyks kalba ir liks tik prisiminimai,kaip apie prusus.

to kls

to kls portretas
O tu išpjauk medžius žiemą ir dar kelmus išrauk. Nedaeina kaip sudėtinga dirbti tokius darbus kai žemė išala?

Pavardenius

Pavardenius portretas
Nezinau jau kaip ten tos vargsos liepos kele gresme, nes man jos visiskai normaliai atrode. Meistas be zalumos arba su labai mazais medeliais ir krumynais atrodo labai niuriai. Ir taip musu miesto namai isdazyti i liudesi varanciomis spalvomis. Skaudu.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių