Dar viena patyrusi prokurorė palieka tarnybą

Rytoj tarnybą prokuratūroje palieka viena iš labiausiai patyrusių Klaipėdos teisėsaugos sistemos darbuotojų, Klaipėdos miesto apylinkės prokuratūros Pirmojo nusikalstamų veikų tyrimo skyriaus vyriausioji prokurorė Regina Morozova. 

Tremtinių dukra, teisės mokslus Vilniaus universitete galėjusi studijuoti ir baigti tik dėl to, kad stojamųjų egzaminų komisijai nutylėjo apie savo „negarbingą“ praeitį, Regina Morozova dirbti tuometinėje Vidaus reikalų sistemoje pradėjo 1978 m. ir iškart buvo paskirta į sunkiausią - Tardymo skyrių. 

10 metų praktinio darbo uostamiestyje, tiriant pačius sunkiausius nusikaltimus, davė apčiuopiamų rezultatų - darbščią, gabią, pareigingą ir profesionaliai savo pareigas atliekančią pareigūnę pastebėjo tuometiniai prokuratūros vadovai ir pasikvietė pas save. Po metų darbo vyriausiąja tardytoja, prokurorė 1998 m. ėmė vadovauti Klaipėdos miesto prokuratūros Nusikaltimų tyrimo skyriui. 

„Tuomet prokurorai, kitaip nei dabar, vykdavo į nusikaltimų vietas, dalyvaudavo apžiūrint įvykio vietą, rašydavo įvykio vietos apžiūros protokolus, galima sakyti, atlikdavo tardytojo pareigas. Labai dažnai, įvykus vadinamiesiems rezonansiniams nusikaltimams, kartu su skyriaus prokuroru į įvykio vietą vykdavo ir skyriaus vyriausioji prokurorė Regina Morozova. Tais atvejais mes, apygardos vadovai, būdavome ramūs, nes žinodavome, kad sąžiningos, principingos ir savo darbui atsidavusios kolegės vadovaujami pareigūnai viską atliks kaip galima profesionaliau. Nepamenu, kad būtų tekę suabejoti prokurorės profesionalumu“, - prisiminimais dalinosi Klaipėdos apygardos vyriausiojo prokuroro pavaduotojas Vytautas Jurkevičius.

Pasak prokuroro, nemažai Klaipėdos miesto gyventojų Reginai Morozovai turėtų būti dėkingi už apgintas jų teises bei atskleistus nusikaltimus. 

Savo profesionalumu, reiklumu sau ir kitiems Regina Morozova pelnė autoritetą ne tik tarp pavaldinių ar vyresnių pagal pareigas prokurorų, bet ir tarp kitų uostamiesčio teisėsaugos institucijų pareigūnų, yra mėgstama jų dėl savo draugiško, taktiško charakterio, erudicijos, pagarbaus požiūrio į bet kokios profesijos žmones, humoro jausmo. Pati prokurorė, laisvalaikiu nesiskirianti su knyga, mėgstanti lankytis koncertuose, parodų salėse, prasitarė, jog išėjusi į užtarnautą poilsį bandys įgyvendinti savo seną svajonę - mokysis piešti. 

Už pavyzdingą tarnybinių pareigų atlikimą bei tarnybos prokuratūroje baigimo proga Klaipėdos miesto apylinkės prokuratūros Pirmojo nusikalstamų veikų tyrimo skyriaus vyriausioji prokurorė, vyresnioji justicijos patarėja Regina Morozova generalinio prokuroro įsakymu apdovanota Prokuroro garbės ženklo „Už nuopelnus“ antrojo laipsnio medaliu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių