Zoologijos sodo savininkas už netinkamą gyvūnų laikymą nubaustas pagrįstai

  • Teksto dydis:

Klaipėdos apygardos teismas šiandien atmetė Klaipėdos zoologijos sodo įkūrėjo E. Legecko atstovo apeliacinį skundą, kuriuo buvo prašoma panaikinti Klaipėdos valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos paskirtą nuobaudą, o administracinio teisės pažeidimo bylą nutraukti.

72 eurų bauda E. Legeckui buvo skirta per patikrinimą zoologijos sode radus įvairių pažeidimų. Anksčiau panašų skundą buvo atmetęs ir Klaipėdos rajono apylinkės teismas.

Klaipėdos zoologijos sodo neplaninio patikrinimo metu buvo nustatyta, kad jaguarai, vilkai, bizonai, rudosios meškos voljeruose buvo laikomos ant betono ar plytelėmis padengto grindinio, baltųjų tigrų aptvare telkšojo vanduo. Nebuvo užtikrintos sąlygos gyvūnams pasislėpti nuo nepalankių orų, o vilkams, liūtams, tigrams ir pelėdoms įrengtos vidinės patalpos buvo per mažos. Kai kuriuose voljeruose pasigesta kliūčių, trūko smėlio gyvūnų kailio priežiūrai. Netinkamai buvo laikomi ir vandens paukščiai. Be kita ko, zoologijos sode laikyti tinkamai nepaženklinti, neregistruoti gyvūnai.

Nustačiusi pažeidimų Klaipėdos valstybinės maisto ir veterinarijos tarnyba konstatavo, kad Klaipėdos zoologijos sode laikomiems gyvūnams sudarytos nepakankamos sąlygos. Tokioms išvadoms iš esmės pritarė ir bylą nagrinėjęs Klaipėdos rajono apylinkės teismas bei apeliacinį skundą išnagrinėjęs ir administracinio teisės pažeidimo bylos įrodymus įvertinęs Klaipėdos apygardos teismas.

Apygardos teismo vertinimu, E. Legeckas pažeidė Lietuvos Respublikos gyvūnų gerovės ir apsaugos įstatymo ir kitų teisės aktų, reglamentuojančių gyvūnų gerovės ir apsaugos užtikrinimą bei atskirų rūšių gyvūnų ženklinimą ir registravimą, reikalavimus. Klaipėdos rajono apylinkės teismas iš esmės tinkamai ir motyvuotai įvertino visas aplinkybes, todėl jo nutarimas lieka nepakeistas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

V.

V. portretas
Buvau ten vienintelį kartą - antrą kartą ten savo vaiko nevesiu. Voljerai labai apleisti, nevalyti. Smirda pūvančios pelės kuriomis maitinami gyvūnai. gyvūnai neprižiūrėti, suvargę. Mačiau automobilių iš Latvijos tai gėda už juos pasidarė.

Julija

Julija portretas
Šlykštu darosi, kai pagalvoji. Dėl pramogos luošinam ir kankinam laukinius gyvūnus. Jiems čiane vieta. O žmonės, kuriems tikrai įdomu gali važiuoti į Afriką arba įsijungti wildlife laidą sekmadienio rytą. Atsibodo matyti tragiškom sąlygom laikomus gyvūnus. Abu zoo sodai yra didelė, sopanti Lietuvos gėda.

Virginija

Virginija portretas
Laikykitės Edvardai.linkiu jums kantrybės ir stiprybės.nes pas mus nevertinamas žmogus.kuris savo rankomis ir sunkiu darbu sukūrė tokį zooparką.buvau ten ne kartą.tikrai nemačiau kankinamų gyvūnų.atvirkščiai-pilnos ėdžios maisto!!ir visur tvarkinga!!
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių