Už pramogas – solidžios baudos: jauniems klaipėdiečiams karantinas nė motais

Uostamiesčio policija imasi patikrinimo reidų, kaip karantino prievolių laikosi miestiečiai. Savaitgalį nubausti trys piliečiai, nesilaikę privalomų sąlygų, o vienas vėjaračių entuziastas policijai įkliuvo už suorganizuotą treniruotę.

Klaipėdos miesto policijos komisariato vadovas Gintautas Mačiulaitis tikino, kad policija kasdien sulaukia skambučių dėl piliečių, kurie nesilaiko karantino sąlygų.

"Nuo balandžio 3-iosios taikome solidžias baudas. Pirmą kartą padarius nusižengimą gresia nuo 500 iki 1,5 tūkst. eurų bauda. Dažniausiai anksčiau nenusižengusiam asmeniui taikoma pusė minimalios baudos", – aiškino G.Mačiulaitis.

Policijos pareigūnai buvo sulaukę pranešimo apie tai, jog Tiltų gatvėje gyvenantis pilietis, kuris yra grįžęs iš užsienio, vis išvyksta iš namų.

Netrukus policija išsiaiškino, kad klaipėdietis lankosi dviem adresais.

"Aptikę vyrą ne namuose, pareigūnai surašė jam protokolą. Kadangi asmuo lig šiol nebaustas, jam skirta pusė minimalios baudos – 250 eurų", – tikino G.Mačiulaitis.

Tokių baudų už taisyklių nesilaikymą sulaukė trys klaipėdiečiai.

"Dar vienas pilietis nemalonumų sulaukė už tai, kad vėjaračiais važiavo iš Nidos į Klaipėdą. Smiltynėje septynių ratuotų sporto mėgėjų būrį pasitiko patruliai. Pramogos organizatorius aiškino, kad surengė treniruotę. Tačiau verta priminti, jog šiuo metu sportiniai ir pramoginiai renginiai yra uždrausti. Tuo labiau draudžiama būriuotis", – aiškino G.Mačiulaitis.

Kad miestiečiai linkę nepaisyti karantino draudimų byloja ir tai, jog Poilsio parke visą savaitgalį buvo apstu lankytojų.

"Kai tik pareigūnai atvažiuoja, visi mikliai išsilaksto", – pastebėjo G.Mačiulaitis.

Dienraščio "Klaipėda" fotografas užfiksavo Poilsio parke besibūriuojančius paauglius, kurie laiką leido važinėdami riedlentėmis.

"Už vaikų nepriežiūrą turės atsakyti tėvai", – sakė G.Mačiulaitis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

.

. portretas
tai tegul seimo narei tie duchai prasiskoline tegul normalei atlieka pareiga o kas bijo apsikresti sedekit namuose kokios problemos? tai ar kaskam idomu ar jus apsikresit vps ne

.

. portretas
gerai daro nori buna o po to pisa prota kad neina i lauka

Tas pats

Tas pats portretas
Tokie gaidziai ne tik riedlentemis suda mala, o ir ruko elektronines cigaretes, tad pries baudziant uz karantino nesilaikyma, reiktu aptikrinti ir kisenes, nes pas bet kuri tam ,, skateparke" gali buti. Baudos tokiems tureti augti ir iki 200e
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių