Tragedija sukrėtė visą Šilutės rajono bendruomenę: baisu, kai tėvams tenka laidoti vaikus

  • Teksto dydis:

Ketvirtadienio nelaimė sukrėtė visą bendruomenę – Šilutės rajono žmonės sukrėsti ir pasiryžę šeimai padėti. Padėti žada ir Vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnyba, praneša LNK.

Gyventojai teigė, kad tėvai negeriantys, šeima tvarkinga. Žmonės sunkiai suvokia šią skaudžią tragediją.

Negyvas pernai gimęs berniukas rastas ketvirtadienį vakare jaunos šeimos namuose. Įtariama, kad vaikas į elektros lizdą įkišo elektros prietaiso laidą ir mažylį mirtinai traumavo elektros srovė. Anot policijos, nelaimė nutiko, kai visa šeima buvo namuose ir berniukas žaidė su dviem vyresnėmis sesutėmis.

Į tėviškę iš užsienio šeima grižo vos prieš kelerius metus.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

 

„Sugrįžo prieš ketverius ar penkerius metus. Dabar kabinasi į gyvenimą, susiremontavo seną namą“, – sakė seniūnas Arvydas Stonis.

Ir seniūnija, ir vaiko teisių gynėjai žada paramą šeimai.

„Mes, kaip vaiko teisių specialistai, reaguojame į situaciją, vykstame pas šeimą, kalbame su šeimos nariais. Žiūrėsime, kokios pagalbos reikia, siūlysime pagalbą šeimai tikrai šiuo sunkiu metu“, – žadėjo Vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos direktorė Ilma Skuodienė.

„Ką galėsime, tai padarysime. Žinoma, padės visi. Baisu, kai tėvams tenka laidoti vaikus. Tai sunku visai bendruomenei“, – pažymėjo seniūnas A.Stonis.

Medikai sako, kad tokios nelaimės kaip Šilutės rajone retos, bet vaikai smalsūs, tad kartais nukenčia nuo elektros ar elektrinių prietaisų ir sunkiai.

Baisiausi elektros srovės pažeidimai, kurie pažeidžia širdies veiklą, tai gali lemti greitą mirtį.

„Yra nudegimo pažeidimų tos vietos, kuri kontaktavo su atviru laidu arba prietaisu. Nudegimai būna gilūs ir nors iš išorės atrodo kaip mažas pažeidimas, tačiau jie gilūs. Baisiausi elektros srovės pažeidimai, kurie pažeidžia širdies veiklą, tai gali lemti greitą mirtį“, – sakė traumatologas Jonas Baltrūnas.

Mažamečių tėvai tvirtina, kad yra būdų vaikus apsaugoti ir esą padeda ne tik nuolatinis aiškinimas apie tai, ko mažylis turėtų vengti ir saugotis. Tėveliai pažymi, kad reikia prižiūrėti elektros instaliaciją, įrengti specialius kištukus į elektros lizdus, nelaikyti atvirų laidų.

Anot medikų, ne tik elektros lizdus nuo mažylių reikėtų uždengti specialiais plastikiniais kištukais.

„Namie susitvarkyti ūkį, kad nebūtų laidų voratinklių išmėtytų po visą kambarį. Kad būtų tvarkinga elektros instaliacija. Neturi būti laisvų laidų, kuriose gali būti įtampa“, – akcentavo gydytojas J.Baltrūnas.

Jei vis dėlto nutiko nelaimė, būtina skubiai suteikti pirmąją pagalbą ir nedelsiant kviesti medikus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Deima123

Deima123 portretas
Žmonės kas jums negerai???!!!ką jus rasote gal patys neturite vaikų visko būna šeima asmeniškai pazystu jie negerentys tvarkingi bet nors ir kaip priziuresi vaikus nežinai kas mažiems gali į galvyte šauti ir atsitikti nelaimė ar žinote visą istoriją kaip kas atsitiko ar matet kad jie netvarkingi kad snekat nesąmones duok Dieve kad jums taip neatsiktu jai turit vaikų slikstus žmonės kurie taip komentuoja nepazinodami šeimos gieda už neprautaburnius.!!!!!

XX

XX portretas
Buvo mamos draugei taip atsitike...buvo is geros seimos vaikas tiesiog taip atsitiko, kad ne is to ne is to atbego i kambari ir perkando laida...vaikams gali uzeiti bet kas maziems. Didele uzuojauta.

Proxy

Proxy portretas
Nutiko nelaimė, gaila šeimos. Jei kas žinotų kur kris - pasitiestų pagalvę. Bet galiu tik įsivaizduoti kas būtų, jei tokia nelaimė nutiktų kur nors viešbutyje
VISI KOMENTARAI 19

Galerijos

Daugiau straipsnių