Tragedija Rietave: mirtinai suvažinėtas ant kelio gulėjęs vyras

Rietave pastaruoju metu gyvenęs benamis Stasys baigė savo gyvenimo kelionę. Pomėgis atsigulti ant kelio ir taip išprašyti pravažiuojančiųjų jį pavėžėti trečiadienį baigėsi tragiškai.

Panašu, kad iš Rytų Lietuvos prieš aštuonis mėnesius į Rietavą atsibastęs Stasys ir tądien ketino keliauti į Rietavą.

Buvo jau sutemę, kai 44 metų vyras, kaip buvo pratęs, atsigulė ant kelio. Ko gero, vyras tikėjosi, kad kuris nors vairuotojas jį pastebės, sustos ir pavėžės kelis kilometrus iki Rietavo.

18.28 val. keliu Plungė–Rietavas automobiliu „Volkswagen Sharan“ važiavo 60 metų vyras. Vakaras buvo niūrus, lietingas, tuo metu jau buvo sutemę.

Vairuotojas nepamatė ant kelio gulinčio žmogaus ir jį pervažiavo. Stasys mirė.

Vien Rietave jis buvo užfiksuotas gulintis ant kelio bene penkis kartus.

Policininkai užfiksavo įvykį ir pradėjo ikiteisminį tyrimą, kurį atliks Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos tarnybos tyrėjai.

Pareigūnai svarstė: viena vertus, Kelių eismo taisyklės reikalauja važiuoti tokiu greičiu, kad pamačius bet kokią kliūtį vairuotojas spėtų sustabdyti, kita vertus, ties Budrikių kaimu, kur įvyko nelaimė, leidžiamas greitis – 70 kilometrų per valandą. Vairuotojo kaltės klausimą spręs teismas.

Policininkai nesistebi, kad mėgęs išgerti benamis taip baigė savo neilgą gyvenimą. Vien Rietave jis buvo užfiksuotas gulintis ant kelio bene penkis kartus.

Dar vieną kartą jis šį šiurpų būdą prašytis pavėžėti išbandė pirmadienį vakare Plungėje.

Tada policininkai kalbino Stasį. Benamis tiesiai šviesiai rėžė pareigūnams, jeigu jie neparveš jo į Rietavą, jis vėl atsiguls ant gatvės ir tol taip elgsis, kol nebus pargabentas į laikinus namus.

Policijos pareigūnai nusprendė, kad visiems bus ramiau, jei šį kartą jie patenkins benamio reikalavimą.

Rietave tos pačios dienos vakare policininkai išleido Stasį pačiame centre.

Kol policijos pareigūnai rašė jam administracinio teisės pažeidimo protokolą už girto pasirodymą viešoje vietoje, benamis jiems aiškino, kad nebejaučia gyvenimo džiaugsmo, kad nebenori gyventi ir atviravo dažnai gulantis ant kelio.

Pirmadienio incidentas buvo ne pirmas toks benamio gulinėjimas gatvėje ir Plungėje.

Kiek anksčiau jis buvo atsigulęs Plungės naujojoje požeminėje pervažoje po geležinkeliu. Ši vieta gerai apšviesta, todėl vairuotojai spėjo sustabdyti.

Stasys buvo kilęs iš Rytų Lietuvos, pareigūnų žiniomis yra turėjęs šeimą, turi vaikų, jo tėvai jau mirę. Iš savo tėviškės į Žemaitiją vyras atkeliavo ieškodamas darbo. Rietave jis gyvendavo pas ūkininkus, kuriems dirbo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Asilas galejo pasikarti - bent kitiems problemu nebutu pridares.

pensininkė

pensininkė portretas
pridarė vairuotojui nemalonumų per savo įžulumą gulėti ant kelio

Anonimas

Anonimas portretas
Matyt, blaivas gulėjo
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių