Teismui perduota byla dėl Klaipėdos statybų įmonės nusikalstamo bankroto

  • Teksto dydis:

Klaipėdos apygardos teismui perduota byla dėl uostamiesčio statybų įmonės nusikalstamo bankroto, jos vadovas įtariamas iššvaistęs per 100 tūkst. eurų, antradienį pranešė Generalinė prokuratūra.

Kaltinimai dėl turto pasisavinimo bei iššvaistymo, apgaulingo apskaitos tvarkymo ir nusikalstamo bankroto pareikšti vienos Klaipėdoje veikusios statybų bendrovės direktoriui.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, kaltinamasis per 2018 metus, manoma, neteisėtai pasisavino ir iššvaistė daugiau nei 103 tūkst. eurų, priklausiusių jo valdomai įmonei. Įtariama, jog bendrovės vadovas už parduotas įmonės prekes, nekilnojamąjį turtą bei automobilį gautus pinigus galimai naudojo savo reikmėms.

Remiantis surinktų duomenų visuma, vyras iš įmonės sąskaitos išsigrynindavo įvairias nuo 200 iki 7000 eurų siekiančias pinigų sumas. Įtariama, kad jis atliko bankinius pavedimus į asmenines savo sąskaitas bei, manoma, įmonės lėšomis atsiskaitė už sau perkamas prekes bei paslaugas tiek Lietuvoje, tiek užsienio šalyse. Surinkta duomenų, jog dalį – 27 tūkst. eurų – bendrovės lėšų kaltinamasis galimai pasisavino sudarydamas, manoma, fiktyvius sandorius Ispanijoje.

Įtariama, kad vyras, siekdamas nuslėpti šias nusikalstamas veikas, galimai apgaulingai tvarkė bendrovės buhalterinę apskaitą dėl to nebuvo galima iš dalies nustatyti įmonės veiklos, jos turto bei įsipareigojimų dydžio.

Tyrimo metu buvo surinkta duomenų, kad bendrovės direktorius, galimai neteisėtai pasisavinęs ir iššvaistęs bendrovės lėšas, tyčia nulėmė įmonės bankrotą ir kreditoriams padarė daugiau nei 212 tūkst. eurų turtinę žalą.

Ikiteisminį tyrimą atliko Klaipėdos kriminalinės policijos ekonominių nusikaltimų tyrimo pareigūnai.

Griežčiausia bausmė numatoma už didelės vertės svetimo turto pasisavinimą – laisvės atėmimas iki dešimties metų. Už didelės vertės svetimo turto iššvaistymą maksimali numatyta bausmė – laisvės atėmimas iki septynerių metų. Už sąmoningą įmonės privedimą prie bankroto ir apgaulingą apskaitos tvarkymą atitinkamos griežčiausios bausmės – laisvės atėmimas iki trejų ir iki ketverių metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Greta

Greta portretas
Na ką gi, atėjo laikas ir man pasisakyti… Patariu vengti Mariaus Urbono, aferistų aferistas. Turimos jo įmonės: UAB ,, Degavalis” ( visi dokumentai ekonomineje policijoje dėl tyčinio bankroto); MB ,, Masteba” ( pradėta byla dėl tyčinio bankroto”; UAB ,, Bimater” jau bankrotavo su tyčiniu bankrotu ir UAB ,, Perela”… Patariu bėgti nuo jo kuo toliau, jokių reikalų neturėti su juo… Pati pakliūvau iki soties. UAB,, Degavalis” skoloje atlyginimo man 3000€, tai maža to, mane atsisako atleisti iš darbo arba išleisti i dekretą, Laukiau nuo gegužes vidurio. Puse neštumo jo žmona Žaneta siuntinėjo Mariaus nuotraukas tai nuogo, tai dar kokias nesamones ( neadekvati ), pats Marius psihinis ligonis yra, rašinėja nesamonęs, kaltina nebūtais dalykais ale jo įmonę atemiau. Užplaukia jam rašo gražiai, po 2-3 min kaip iš dangaus vel pradeda savo nesamones. Darbo ginčų komisijoje bus posedis Liepos gale ( tikiuosi atleis mane iš tos įmonės ir galėsiu ramiai kūdikį augint pagaliau).

Lapinas

Lapinas portretas
Taigi žinomas aferistas tas Marius yra jau ne vieną yra abgaves taipogi ir mane.

Linas

Linas portretas
UAB Degavalis ...Direktorius Marius Urbonas
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių