Teismui perduota byla dėl daugiau nei 21 tūkst. eurų vertės automobilių dalių vagystės

Netrukus Klaipėdoje bus teisiami du automobilių detalių vagystėmis kaltinami vyrai. Pareigūnai juos nutvėrė su įkalčiais ką tik įvykdžius nusikaltimus.

Per pusmetį Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos nusikaltimų nuosavybei pareigūnai ištyrė brangiai kainuojančių automobilių detalių vagių nusikaltimus ir pasiuntė bylą į teismą.

Pirmas drastiškas nusikaltimas buvo įvykdytas pernai vėlų gegužės 10-osios vakarą.

Uostamiesčio įmonės Svajonės gatvėje vaizdo stebėjimo kameros užfiksavo, kaip per metalinę tvorą į teritoriją įlipa vyras.

Įraše puikiai matyti, kaip įgudusiais judesiais jis iš kieme stovinčių automobilių išima kažkokias nedideles detales. Vagis aplanko aštuonis saugomoje teritorijoje stovinčius automobilius ir perlipęs per tvorą dingsta.

Kitą dieną policijos komisariate įmonės atstovai parašė pareiškimą, kad iš aštuonių automobilių BMW buvo pavogti išmanieji kruizo kontrolės radarai. Pranešta, kad pavogtos detalės kainavo 21 700 eurų. Nusikaltėlis apgadino automobilius, jų savininkai pranešė, kad patyrė itin didelę žalą.

Pareigūnai suprato, kad veikė profesionalus vagis, įgudęs vogti būtent tokias detales.

Kriminalinės policijos pareigūnai bendravo su kolegomis iš kitų apskričių komisariatų, lygino panašių nusikaltimų braižą ir po nuodugnios analizės išsiaiškino galimus įtariamuosius.

Du vyrai iš Kauno buvo sekami. Birželio 11 d. policininkai žinojo, kad įtariamieji yra Palangoje.

Paprastai policininkai neviešina, kaip sužino, kur yra jų sekami asmenys, bet tai galima numanyti.

Taip atsitiko ir tą birželio 11-ąją, kai 49-erių spalvingą kriminalinę biografiją turintys vyriškiai ėjo į savo automobilį. Vienas jų anksčiau buvo teistas penkis, kitas – keturis kartus.

Jie buvo sulaikyti kurorte su įkalčiais – keturiais ką tik pavogtais BMW išmaniaisiais kruizo kontrolės radarais.

Trijų šių prietaisų savininkai netrukus buvo surasti. Dar vieno savininko nustatyti nepavyko. Gali būti, kad automobilio šeimininkas, atvažiavęs pailsėti į Palangą, ne iškart suprato, kad kurorte prarado brangią detalę.

Klaipėdoje įtariamieji bus teisiami už nusikaltimus, įvykdytus uostamiestyje ir kurorte, bet jų veikla domisi ir Vilniaus, ir Kauno kriminalinės policijos pareigūnai. Renkami įrodymai, kad nemažai analogiškų nusikaltimų šie kauniečiai yra įvykdę ir kitose Lietuvos vietose.

Tris mėnesius praleidę už grotų vėliau šie įtariamieji išėjo į laisvę, jiems skyrus intensyvią priežiūrą.

Pareigūnai įsitikinę, kad panašūs nusikaltimai vykdomi pagal išankstinį užsakymą arba susitarus dėl vogtų daiktų realizavimo. Tad tyrėjams įdomu sužinoti šios nusikaltimų grandinės tęsinį.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Cirkininkas

Cirkininkas portretas
Nukapoti nagus niekadėjams.

Solorina

Solorina portretas
Ner ko pirkti bmw,nes kaziolai is durneliu bombina.toyota rulin.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių