Teisme – Klaipėdoje mirtinai sušalti palikto naujagimio byla

Pagimdytas šalia motinai namus atstojusio metalinio garažo ir paliktas mirtinai sušalti sausio speige naujagimis buvo nelauktas. Motina paliko jį susuptą į nereikalingą skudurą, jos sugyventinis nepasivargino nei padėti gimdyvei, nei iškviesti pagalbą.

Ekranas liko tamsus

Šiandien Klaipėdos apygardos teismas pradėjo nagrinėti baudžiamąją bylą, kurioje mirusio berniuko motina kaltinama jo nužudymu, o jos sugyventinis – kurstymu nužudyti bejėgį, vos gimusį šeimos narį.

Teisme netrūko emocijų. Atvestas į teismo salę Zenonas Beniušis apsiašarojo išgirdęs žurnalistų klausimus. Vyras jautėsi esąs be reikalo įpainiotas į su juo nesusijusią istoriją.

Gimdytoja Eglė Kuuz posėdį turėjo stebėti nuotoliniu būdu iš Panevėžio pataisos namų. Ji visą posėdį šmėžavo ekrane, bet teismo salės, kurioje buvo ne tik sugyventinis, bet ir teisėjų kolegija, prokuroras bei jos pačios gynėjas, ji sakėsi nematanti.

Moteris ne kartą sakė, kad nemato, kas vyksta Klaipėdos apygardos teismo salėje, bet jos prašymas liko neišgirstas.

Klausydama Z.Beniušio liudijimo gimdytoja spaudė rankas prie krūtinės širdies plote ir prašė vandens. Kartais atrodė, kad ji tuoj apalps.

Ne ką lengvesnes emocijas išgyveno ir teismo salėje posėdžio klausę žmonės, kurie nėra proceso dalyviai.

Vyro ir moters pozicijos kaltinimo atžvilgiu buvo priešingos: ji visiškai pripažino kaltę, jis kategoriškai neigė nusižengęs įstatymui.

Įtarinėjo neištikimybe

Trejus metus garaže gyvenusios poros liudijimai apie jų buitį ir santykius priminė siaubo filmą.

Vyras ilgai pasakojo, kad pats augino su kita moterimi susilauktą vaiką, nuomojosi butą, buvo stebimas vaikų teisių saugotojų. Jį apibūdinančius dokumentus gynėja pateikė teismui.

Z.Beniušis pasakojo vėliau susipažinęs su Egle ir neslėpė tuo metu ėmęs piktnaudžiauti alkoholiu.

E.Kuuz yra pagimdžiusi daugiau vaikų. Vienas jų jau gana didelis.

Dar vieną vaiką ši moteris pagimdė prieš kelerius metus, tada ji pateko į ligoninę ir mažylio atsisakė. Tuomet sugyventinis ją taip pat įtarė neištikimybe ir net už tai mušė ir buvo nubaustas.

Pernai pastojusi moteris nesilankė pas medikus, o sugyventiniui  aiškino, kad ji nesilaukia.

Vyras matė augantį draugės pilvą ir buvo tikras, kad tai bus ne jo, o E.Kuuz bendradarbio vaikas.

Norėjo atkeršyti

Sausio 4-osios paryčiais staiga prasidėjo sąrėmiai, moteris išėjo į lauką ir pagimdė sveiką berniuką.

Kaip vėliau pati pasakojo, prašė sugyventinį pagalbos, norėjo, kad iškviestų medikus, bet po pagalve vienintelį veikiantį telefoną laikęs vyras neskubėjo to daryti.

Z.Beniušis teisėjus tikino gerai nė nesupratęs, kad sugyventinė pagimdė, tebebuvęs girtas ir sukrėstas netikėtos žinios. Esą gimdyvė žinojo, kur laikomas telefonas, ir pati galėjo išsikviesti pagalbą.

Moteris teigė ne kartą prašiusi padėti, bet pagalbos nesulaukusi, sugyventinis net raginęs naujagimio atsikratyti.

Tada ji suvyniojo mažylį į užvalkalą ir paliko lauke ant senos sofos.

Toliau gyvenimas slinko įprasta vaga: sugyventiniai užmigo, o kai pabudo, kartu su į svečius atėjusiu pažįstamu gėrė degtinę.

Po to E.Kuuz išėjo. Lyg ir į parduotuvę. Z.Beniušis išlindo pažiūrėti vaikelio ir rado jį nebegyvą. Buvo jau vakaras, tik tada jis paskambino pagalbos telefonu ir, esą siekdamas atkeršyti neištikimai sugyventinei, pranešė apie jos mirusį vaiką.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Geras faktas

Geras faktas portretas
Įvažiavusiem veltėdžiam pasiūlė namus ir viską nemokamai. Šita pora nesusilaukė net elementaraus žmogiškumo. Dabar ir turit ką turit. Įvažiavėlių minias, kurie besinaudidami viskuo kas dalinama kaip išprotėję skėriai nusiaubė viską pakeliui. Bloga darosi nuo tų rėkiančių duokit duokit ir dar krūvas defektyvių vaik atsilikusių. Visko reikalauja. Davė net transporto priemones nemokamai. Neišvažiuoja. Tai vietiniai žmonės jau ne tik garažuose begalės gyventi. Ir ten naujai įvažiavusieji užsiims, sakys, paspirtukas turi kažkur laikyti. Kaip nusirito vietos valdžia. Subinlaižiai ir subinlaižiai ta kryptimi kur tik parodijuoja kas europiniais pinigais už kokią nors iniciatyva. Bjauru. Degradacija visiška

Zyklas

Zyklas portretas
Kaip jums ne gėda?> Vėl psichiatrinėj internetą įjungė? Ar šiaip vatinės smegenys? Apie minčių dėstymą net nekalbu...

Kaip jums ne gėda?

Kaip jums ne gėda? portretas
Gal amž.at kūdikio tėvai mažiau vietos valdžiai patiko nei naujai įvežti kažkiek kažkur sugaudyti vaikai primokyti reketuoti ir ieškoti prašmatnesnių apartamentų užsiimti ir pagyventi nieko nedirbant juos lydintis suaugusiems amžinai? Mokėkite ir vietinius naujagimius reketuoti, šokti, rėkti, aferustiškai sekti istorijas kaip nuo suvalgyto sausainio mergytė trijų metukų tapo nėščia ir nebežino kaip pasakyti kad tai tik nuo purvinų mėšlinų lydinčių suaugusiųjų pagaminto maisto pilve įsiteiveisė Kirminų....kokia gėda. Sukruto rėkia duokit aukokit priimkit aprūpinkit naujai įvežtus. Pasižiūrėkit gi. Kokius įvedė. Akis atsikrapštykit.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių