Taisyklės nė motais: įžūlus vairuotojas spūstis nusprendė aplenkti važiuodamas prieš eismą

  • Teksto dydis:

Karštąjį savaitgalį internautai pradėjo dalintis vaizdo įrašu, kuriame užfiksuotas įžūlus vairuotojo elgesys, kaip, važiuojant iš pajūrio, pastarasis susidariusias spūstis sugalvojo aplenkti pažeisdamas KET taisykles – greičio pedalą spausdamas prieš eismą.

Kaip pranešama, nuo Melnragės link Klaipėdos skubėti išsiruošęs visureigio vairuotojas nusprendė pergudrauti visus keliautojus juos apvažiuojant.

Tiesa, gudrų planą surezgusiam kelių ereliui planas nepavyko, vienas vairuotojas, stovintis spūstyje, nepanoro pasitraukti ir duoti kelio „Land Rover Range Rover“ savininkui. 

Momentas, kai transporto priemonė išvažiuoja į priešpriešinę eismo juostą, pravažiuojančių vairuotojų buvo užfiksuotas ir patalpintas į socialinio tinklo „Facebook“ puslapį „Reidas“, kur žmonės kaipmat nepagailėjo kritikos strėlių, skriejančių į pažeidėjo pusę.

„Tokiam idiotui atimti teises ir lai kokius metus be teisių sėdi, atsiranda tokių mandrų, aš irgi nesitraukčiau. Visi važiuoja pagal taisykles tik tie mandri, kur daug pinigų turi, jiems matai negalioja bendros Kelių eismo taisyklės“, – rašė prie pasidalytos nuotraukos komentavęs vyras.

Kita moteris antrino pastarojo vyro komentarui, papildydama, jog tokiems būtina iškviesti policiją.

Ne vienas komentatorius džiaugėsi ir tuo, jog istorija baigėsi ne taip lengvai bei visureigio vairuotojui pravažiuoti vis dėlto nepavyko. Internautai sveikino nepasitraukusį iš kelio eismo dalyvį, teigiant, kad jis – šaunuolis.

„Baigės 90-tieji laikai, kad taip galėtum pravažiuoti nepastebėtas“, – šmaikštavo kitas vyriškis. 

„Šaunuolis tas, kuris nepasitraukė“, – dėstė dar vienas jaunuolis.

Savaitgalį Lietuvos pajūryje suvažiavus daug poilsiautojų, policija jau penktadienį grįžtančiuosius namo įspėjo apie galimas spūstis keliuose. Pareigūnai patarė vairuotojams turėti tolerancijos kitiems eismo dalyviams bei rinktis alternatyvius  kelionės maršrutus.

Primename, kad transporto priemonių įvažiavimas į priešpriešinio eismo juostą pažeidžiant KET reikalavimus ir taip sukeliant pavojingą situaciją (t. y. priverčiant kitus eismo dalyvius staigiai keisti judėjimo greitį, kryptį arba imtis kitokių veiksmų tam, kad būtų užtikrintas asmeninis ar kitų žmonių saugumas), vairuotojui gali užtraukti baudą nuo 170 iki 230 eurų bei nuo trijų mėnesių iki pusės metų palikti jį be vairuotojo pažymėjimo.

Jei transporto priemonę vairuotų asmuo, neturintis vairuotojo pažymėjimo, už pastarąjį pažeidimą jam grėstų bauda nuo 450-600 eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Lenkas

Lenkas portretas
O tokie veiksmai nėra priskiriami chuliganiškam vairavimui?

v

v portretas
Koks čia pažeidimas, juk baudos negavo, o kad gresia, tai tik pagal popierines KET taisykles, realybėje bauda nebus paskirta, nes pritruks duomenų. Nemačiau nei vieno straipsnio kur būtų pažymėta, kad paskirta bauda, visur tik gresia.

Anonimas

Anonimas portretas
Čia ne vienas toks ligonis, buvo ir prie zoologijos sodo
VISI KOMENTARAI 25

Galerijos

Daugiau straipsnių