Karti patirtis: po piniginės vagystės – ištuštinta sąskaita

Pasigedęs piniginės vyras netrukus sužinojo, kad kažkoks piktavalis žmogus ištuštino jo banko sąskaitą. Policininkai bando aiškintis įvykio aplinkybes.

Pirmadienį į policiją kreipėsi 38 metų klaipėdietis. Jis nurodė sekmadienį apie 7 val. ryto pasigedęs savo odinės piniginės.

Ją savininkas įvertino 20 eurų, be to, joje buvo vairuotojo pažymėjimas, 40 eurų ir banko kortelė.

Po pietų vyras sugalvojo peržiūrėti savo elektroninės bankininkystės išrašą ir pamatė, kad iš sąskaitos, pasinaudojus jo banko kortele, dingo beveik 1 020 eurų.

Vyras į policiją kažkodėl kreipėsi tik kitą dieną.

Pareigūnams jis pasakojo šeštadienį lankęsis ne viename bare ir negalįs pasakyti, kada ir kokiomis aplinkybėmis prarado piniginę.

Tyrėjai bandys nustatyti, ar ji buvo pamesta ir vėliau rasta nesąžiningo žmogaus, ar vagys patykojo ir ją nugvelbė.

Pradėtas tyrimas dėl neteisėto elektroninės mokėjimo priemonės ar jos duomenų panaudojimo. Policininkai aiškinsis, ar kortele atsiskaityta už kokį pirkinį, ar sąskaitoje buvę pinigai pasisavinti kitu būdu.

Pareigūnai po panašių atvejų dažnai įspėja žmones nesinešioti piniginėje asmens tapatybės dokumentų ir banko kortelių, juo labiau ten pat nelaikyti lapelių su PIN kodu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rita

Rita portretas
Tikriausiai buvo bekontakte kortele. Galima per 1,5 paros po 25 Eurus, tiek leidžia apmokėti be kodo, galėjo tiek pasisavinti

Zenius

Zenius portretas
Tai turbūt ir kortelės kodas buvo užrašytas, kitaip ar pasiimtų pinigus?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių