Skaičiuojami nuostoliai: medis suniokojo 22 tūkst. eurų kainavusį BMW

Dėl stipraus ir gūsingo vėjo situacija mieste vakar buvo itin karšta. Vienas po kito virto medžiai, reklaminiai stendai, buvo ribojama laivyba. Gyventojai skaičiuoja nuostolius – daugiabučio kieme ant BMW stogo dribtelėjęs medis veikiausiai nepataisomai suknežino 22 tūkst. eurų kainavusią mašiną.

Pasidžiaugė tik kelis mėnesius

Vakarykštė diena uostamiestyje, švelniai tariant, buvo nerami, o kai kuriems gyventojams – tiesiog siaubinga.

Anksti ryte vėjo gūsių stiprumas siekė 20–23 metrus per sekundę, įdienojus – 17–21, o kai kuriose vietose – ir 24 metrus per sekundę.

Versdamas medžius vėjas traiškė automobilius, niokojo kiemus, nuplovė dalį miesto paplūdimių.

Ko gero, su didžiausiu apmaudu rugsėjo 14-ąją atsimins klaipėdietis Giedrius Patlaba.

Už mašiną 22 tūkst. eurų paklojęs 30-metis šiuo savo pirkiniu pasidžiaugė neilgai.

Vakar ryte sulaukęs kaimyno skambučio į duris vaikinas sužinojo, kad būtent jo prieš keletą mėnesių pirktą juodą 2009-ųjų gamybos BMW 730 taranavo medis.

Nulipęs į apačią klaipėdietis griebėsi už galvos.

Netrukus į Gedminų g. 16-o daugiabučio kiemą suvažiavo gaisrininkai, policijos pareigūnai. Paspoksoti į automobilio gelbėjimo operaciją susirinko ir būrys smalsuolių. Atlėkė net Giedriaus draugai ir giminaičiai.

Nuotaika subjuro

Medis Gedminų gatvėje apgadino ne tik Giedriaus, bet ir kitą šalia stovėjusį automobilį. Po ugniagesių įsikišimo lapuotis buvo supjaustytas ir patrauktas nuo mašinų.

Atsitokėjęs vaikinas vakar nepanikavo, kalbėjo ramiai ir nelaimingą atsitikimą vadino nuotykiu.

"Nuotaika šiek tiek subjuro. Bet rėkdamas nieko nepakeisiu. Tikiuosi, kad dalį nuostolių padengs kasko draudimas, kažkiek gal ir pačiam teks pakloti iš savo kišenės", – svarstė G.Patlaba.

Medis stipriai sulankstė BMW stogą, išdaužė tris langus ir, tikėtina, yra neremontuojamas.

"Jei vis dėlto mašina tvarkoma, tai remontas, ko gero, kainuotų apie 10 tūkst. eurų. Bet nesu ekspertas, nežinau, kiek mano skaičiavimai yra realūs", – juodąjį ketvirtadienį spėliojo pašnekovas.

Vaikinas pusiau juokais prasitarė nesąs didelis BMW "mylėtojas" – automobilis jam tėra susisiekimo priemonė, tad per daug nesikremta.

"Kol draudimo atstovai žada padengti bent jau didžiąją dalį išlaidų, kaltų neieškau", – šyptelėjo G.Patlaba.

Prispaudė tris mašinas

Nevaldoma gamtos stichija ant kojų sukėlė ugniagesius, miesto tvarkytojus, kurie nuo pat ankstaus ryto skubėjo į karštus taškus. Vienas tokių – Danės skveras.

Du gluosniai Danės krantinėje nuvirto tiesiasi į upę, kitą lapuotį su šaknimis vėjas išrovė Medžiotojų gatvės 6-o namo kieme.

Medis užvirto ir dar ant trijų automobilių.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas apie 3 val. nakties gavo pranešimą apie Liepų gatvėje ant automobilio užvirtusią medžio šaką.

Į vietą nuvykus gelbėtojams paaiškėjo, kad šaka apgadino net tris automobilius: "Volkswagen Golf ", "Citroen C3" ir "BMW 320".

Nuvertė reklaminį stendą

Vakar rytą prie Taikos pr. 32A namo ant dviejų mašinų užvirto ir jas apgadino stambus reklaminis stendas.

Nuostolių patyrė ir verslininkai – miesto centre vėjas vartė lauko kavinių įrenginius, Liepų gatvėje išdaužė stiklinius atitvarus.

"Darbo daug, sukamės kaip vijurkai. Kai toks gūsingas vėjas, ugniagesiai be perstojo važiuoja į įvairias miesto vietas. Nuo 3 val. nakties gavome penkis iškvietimus dėl nuvirtusių medžių. Neseniai darbuotojai išvyko į Kretingą dėl pavojingai atplyšusios skardos", – vakar popietę komentavo Klaipėdos apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Operacinio vadovavimo skyriaus vyresnysis specialistas Mindaugas Lengvinas.

Medžių gynėjai susizgribs?

Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Irena Šakalienė patvirtino, kad vėjas šįkart pridarė labai daug nuostolių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

KLP

KLP portretas
Tam BMW savininkui iš pradžių reikėjo baudą įpisti, kad stato automobilį ant žaliosios vejos, o tik po to medį nuo jo laužo pašalinti!

pjaut

pjaut portretas
ir nekreipt demesio ,nes nutraukia elektros laidus ,aplauzo automobilius ir namus . Senus medzius reikia keisti jaunais -jie nepavojingi.

>Klausimas

>Klausimas portretas
O iš kur ta paranoja žūt būt iškirsti visus senuosius ir sveikus medžius?Gal reikėtų paklausti miesto gyventojų ar jie to nori?Kiek žinau didesnieji miesto klerkeliai ir valdžiukai dauguma tai už miesto gyvena, neretas net prie Palangos.O gal taip knieti gerai uždirbti ir dar pliusą įsidėti sau į kišenę už medieną, kad nerūpi niekas?Akyse tik kupiurų skaičiukai kaip kazno sukasi..:D)
VISI KOMENTARAI 26

Galerijos

Daugiau straipsnių