Šešiems asmenims pareikšti įtarimai siekiant neteisėtai įgyti ES finansinės paramos lėšas

  • Teksto dydis:

Klaipėdos teisėsaugos pareigūnai šešiems asmenis pareiškė įtarimus siekiant neteisėtai įgyti 170 tūkst. eurų Europos Sąjungos finansinės paramos lėšų.

„Ikiteisminio tyrimo metu buvo užkardyta, kaip įtariama, įtariamųjų galimybė neteisėtais veiksmais įgyti apie 170 000 eurų ES finansinės paramos lėšų“,– trečiadienį paskelbė Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT).

Pastaruoju metu STT pareigūnai Klaipėdoje bei kitur atliko virš 20 kratų bei kitus būtinus procesinius veiksmus.

STT pareigūnų pradėto ikiteisminio tyrimo duomenimis, viena mažoji bendrija pasirašė ES lėšų paramos gavimo sutartį 200 tūkst. eurų sumai, pateikusi apie save galimai melagingus duomenis, t. y., faktiškai neatitikdama paramos gavėjams keliamų reikalavimų.

Vienas iš jų – dėl tam tikros piniginių lėšų sumos mažosios bendrijos sąskaitoje, įtariama, buvo fiktyviai tenkintas reikalingą sumą laikinai „pasiskolinus“ iš trečiųjų asmenų. Turimais duomenimis, dalis šių žmonių yra pavaldūs mažosios bendrijos vadovo sutuoktiniui jo vadovaujamoje valdomoje įmonėje.

Taip pat įtariama, kad numatytam projektui įgyvendinti buvo surengtas galbūt  neskaidrus viešasis pirkimas, po kurio buvo sudaryta didesnės nei 480 tūkst. eurų vertės statybos darbų sutartis su kita mažąja bendrija.

Pareigūnai teigia turintys duomenų, kad paramos išmokai gauti skirtuose dokumentuose buvo pateikiami tikrovės neatitinkantys duomenys apie neva atliktų statybos darbų apimtis ir įvykdymo terminus, dėl ko į šios mažosios bendrijos sąskaitą neteisėtai buvo pervesta keliasdešimt tūkstančių eurų ES finansinės paramos lėšų.

Piktnaudžiavimu, sukčiavimu ir dokumentų klastojimu, siekiant apgaule gauti projekto finansavimui skirtas ES finansinės paramos lėšas, įtariami abiejų mažųjų bendrijų vadovai, vienos iš jų vadovo sutuoktinis, du statybos verslu užsiimančios bendrijos darbuotojai ir vienas asmuo, kuris statybų sektoriuje dirba individualiai. Šiuo metu turimi duomenys leidžia manyti, kad įtariamieji veikė organizuotoje grupėje, tai yra atsakomybę sunkinanti aplinkybė.

STT Klaipėdos valdybos atliekamam ikiteisminiam tyrimui dėl įtariamo piktnaudžiavimo, sukčiavimo ir dokumentų klastojimo veikiant organizuotoje grupėje siekiant neteisėtai įgyti Europos Sąjungos (ES) finansinės paramos lėšas vadovauja Europos prokuratūros deleguotasis prokuroras. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

manau konservatnikai

manau konservatnikai portretas
valo konkurentus vagių karai

Anonimas

Anonimas portretas
NE naujiena ! Aferistai ir VAGYS !
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių