Prokuratūra teismui perdavė ukrainietę Palangoje apvogusių vyrų bylą

Klaipėdos prokuratūra teismui perdavė dviejų vyrų, kaltinamų Palangoje apvogus pabėgėlę iš Ukrainos, bylą.

Kaltę pripažinusių 28-erių Klaipėdos ir 53-ejų Kretingos rajonų gyventojų byla baigta pagreitinto proceso tvarka, penktadienį pranešė prokuratūra.

Abu vyrai kaltinami svetimo turto pagrobimu. Vienam jų kaltinimai taip pat pareikšti ir dėl dokumento pagrobimo.

Kovo 28 dieną į policijos pareigūnus kreipėsi Ukrainos pilietė. Pabėgėlė pasigedo savo rankinės, trumpam paliktos ant lauko suoliuko prie vieno prekybos centro Palangoje.

Kaip nurodė nukentėjusioji, rankinėje buvo jos pasas, kelių skirtingų valiutų – eurų, dolerių, grivinų – grynųjų pinigų, banko kortelės, papuošalai. Tyrimo duomenimis, pagrobto turto vertė siekė kiek daugiau nei 2900 eurų.

Ištirti vagystę padėjo ir visuomenė – žmonės jautriai reagavo į prieš pabėgėlę įvykdytą nusikaltimą, siūlėsi patys surinkti pinigus nukentėjusiajai, o kurorto meras Šarūnas Vaitkus viešai ragino vagis atvykti į policiją ir prisipažinti.

Teisėsaugos pareigūnai operatyviai išaiškino šį nusikaltimą, įtariamieji buvo užfiksuoti vaizdo kameromis, nufilmuoti vaizdai buvo viešai išplatinti, prašant visuomenės pagalbos tiriant šį nusikaltimą.

Netrukus buvo nustatyti ir rasti nukentėjusiosios turtą pagrobę asmenys.

Tyrimo duomenimis, vyrai grynuosius pinigus užsienio valiuta išsikeitė į eurus, o papuošalus nunešė į lombardą. Rankinėje buvusius dokumentus vienas kaltinamųjų laikė savo namuose.

Palangos miesto policijos komisariato pareigūnams sėkmingai išaiškinus nusikaltimą, nukentėjusiajai buvo grąžintas jos turtas bei asmens dokumentas.

Pagal Baudžiamojo proceso kodeksą, prokuroras turi teisę nuspręsti užbaigti baudžiamąją bylą pagreitinto proceso tvarka, jeigu nusikalstamos veikos padarymo aplinkybės yra aiškios, asmuo pripažįsta savo kaltę, o baudžiamoji byla dėl tos veikos padarymo turi būti nagrinėjama apylinkės teisme.

Šiam tyrimui vadovaujantis Klaipėdos apylinkės prokuratūros prokuroras Raimundas Galdikas teismo prašo anksčiau jau ne kartą teistam 28-erių metų kaltinamajam skirti 6 mėnesių laisvės atėmimo bausmę, jos vykdymą atidedant metams. Kitam kaltinamajam teismo prašoma skirti 30-ies parų areštą, bausmės vykdymą atidedant šešiems mėnesiams.

Teismo taip pat prašoma abiem kaltinamiesiems skirti turtinės žalos, siekiančios 2071 eurus, atlyginimą.


Šiame straipsnyje: apvogė ukrainietęvagystėvagysPalangoje apvogė ukrainietękaras Ukrainoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių