Prieš sūnų smurtavusi klaipėdietė lygtinai nuteista pusantrų metų kalėjimo

  • Teksto dydis:

Prieš sūnų smurtavusi klaipėdietė lygtinai nuteista pusantrų metų kalėjimo, antradienį informavo prokuratūra.

Klaipėdos apylinkės teismas, išnagrinėjęs baudžiamąją bylą, 33 metų moterį pripažino kalta dėl mažamečio sūnaus nesunkaus sveikatos sutrikdymo bei piktnaudžiavimo tėvų teisėmis ir pareigomis.

„Už padarytus apysunkius nusikaltimus teismas moteriai skyrė laisvės atėmimą metams ir šešiems mėnesiams, bausmės vykdymą atidedant tokiam pačiam laikotarpiui“, – rašoma pranešime.

Ji taip pat įpareigota dalyvauti smurtinį elgesį keičiančiose programose bei per visą bausmės vykdymo atidėjimo laikotarpį neišvykti už gyvenamosios vietos miesto ar rajono ribų be nuteistosios priežiūrą vykdančios institucijos leidimo.

Kaip nurodė prokuratūra, ikiteisminio tyrimo metu buvo nustatyta, kad klaipėdietė kelerius metus sistemingai naudojo fizinį ir psichologinį smurtą prieš savo mažametį sūnų. Tuo metu berniukui buvo 11–14 metų.

Bylos duomenimis, klaipėdietė savo mažametį vaiką nuolat užgauliodavo, mušdavo ir skirdavo neadekvačias bausmes už tariamus prasižengimus, pavyzdžiui, siurbti dulkių siurbliu kambaryje vieną vietą 20 minučių, suvalgyti keturias žalias bulves, nes vaikas jų nuskuto per daug.

Tyrimo metu gautos ekspertų išvados parodė, jog dėl tokio žiauraus moters elgesio buvo padaryta žala mažamečio psichinei sveikatai, o tai atitinka nesunkų sveikatos sutrikdymą.

Siekiant užtikrinti vaiko saugumą ir gerovę jis buvo paimtas iš mamos ir perduotas tėvui ir močiutei.

Nuosprendis per 20 dienų nuo jo paskelbimo dienos gali būti skundžiamas Klaipėdos apygardos teismui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Mama

Mama portretas
Kam gimdo vaikus,jei jų nemyli?Visus nepasitenkinimus isilieva ant vaikų.Taip ėlgesi daugelis moterų
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių