Paaiškėjo pajūryje mergaites gelbėjusio ir nuskendusio vyro tapatybė: herojus, nebijantis nieko

  • Teksto dydis:

Paaiškėjo vyro, šeštadienį nuskendusio Baltijos jūroje, tapatybė. Bendrovė BCG (Baltic Contracting Group), kurioje vyras dirbo, pranešė netekusi šviesulio ir herojaus Rolando Gelčio.

„BCG šeimos vardu kreipiamės į visus: darbuotojus, klientus, bendruomenę. Kodėl sakome šeima? Jau 13 m. kuriame ir puoselėjame vertybes, kuriomis vadovaujamės kasdien, padėdami vieni kitiems, besidžiaugdami ar liūdėdami drauge kaip tikra šeima.

Su skausmu pranešame, kad praradome dalį savęs. Netekome šviesulio ir herojaus R. Gelčio. Mums garbė pažinti šį žmogų, su kuriuo treji bendrystės metai buvo pilni džiaugsmo, juoko, šypsenų ir beprotiškų iššūkių ir palaikymo!

Šį rytą BCG kolektyvas pasitinka kartu, bet kitaip – ten, kur Rolandas buvo drąsus ir bebaimis, herojus, nebijantis nieko“, – feisbuke rašė įmonė BCG.

Bendrovė taip pat išreiškė didžiausią užuojautą žuvusiojo žmonai Jurgitai, sūnui Armandui.

Su R. Gelčiu atsisveikinama šiandien. 8 val. vyko Šv. mišios Klaipėdos Šv. Pranciškaus Asyžiečio bažnyčioje. 9–15 val. – atsisveikinimas „Aterna“ (Žaliojoje salė), Joniškės g., 15 val. išlydėjimas į Palangos kapines.

„Rolandai, visada išliksi pavyzdžiu mums! Kilnūs žmonės, darydami gera, negalvoja apie save – gelbėdami kitų gyvybes, paaukoja savąją.

Be galo liūdime, tavęs netekę! Ilsėkis ramybėje. Mylinti BCG šeima!“ – rašė BCG.

 

 

Primename, kad šeštadienį, apie 8 val. ryto, 12 ir 13 metų mergaitės ties centrine Melnragės gelbėjimo stotimi į jūrą įbrido vienos ir staiga pajuto, kad nebegali grįžti į krantą, srovė jas pradėjo tempti gilyn.

Būtent tuo metu pakrantėje sportavo 52 metų vyras, kurį gelbėtojai pažinojo iš matymo. R. Gelčys mankštindavosi pajūryje ištisus metus, jis buvo fiziškai stiprus ir, akivaizdu, jautrus kito nelaimei, nes, pamatęs bangose besiblaškančius vaikus, puolė juos gelbėti.

Apie 8.30 val. vyras dingo po vandeniu. Atvykę priešgaisrinės tarnybos gelbėtojai mergaites ištraukė iš vandens.

Po valandos nuo gelbėjimo operacijos pradžios maždaug už 50 metrų nuo tos vietos, kur pradėjo skęsti mergaitės, jau negyvo vyro kūną pastebėjo vandens motociklu jo ieškojęs gelbėtojas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Mikas

Mikas portretas
Reikia tik didžiuotis tokiu poelgiu,tai Žmogus ir Pilietis iš didžiosios raidės , valstybė gali būti rami kol turi tokių Piliečių, o šeima ir jo vaikai turės ką pasakoti savo vaikams tai poelgis vertas atminimo.

Aš portretas
Mergšėm nusukti sprandus ! O kur jų tėvai? 8 val ryto dviese nutarė paplaukiot?! 12,13 metų. Tokie vaikai dar nevaikšto vieni. Būtų geriau nuskendę.

Perskaičiau komentarus

Perskaičiau komentarus portretas
dauguma net rašyti neišmoko, o imasi svarstyti apie žmogiškąsias vertybes, vertina poelgį žmogaus, kurio mažojo pirštelio patys neverti.
VISI KOMENTARAI 57

Galerijos

Daugiau straipsnių