Nusikaltimai internete: sugauti asmenys, kurie vertėsi neteisėta prekyba elektroninėmis cigaretėmis

  • Teksto dydis:

Karantino metu dalis nusikalstamų veikų taip pat persikelia į elektroninę erdvę – Kretingos rajono policijos pareigūnai socialiniuose tinkluose kurį laiką stebėjo grupę asmenų, įtariama, vykdžiusių neteisėtą prekybą elektroninėmis cigaretėmis.

Septyniems Kretingos miesto ir rajono gyventojams surašyti protokolai dėl neteisėto vertimosi komercine veikla, akcizais apmokestinamų prekių realizavimą pažeidžiant nustatytą tvarką ir tabako gaminių nupirkimą ar kitokį perdavimą nepilnamečiams asmenims.

Taip pat, praėjusį savaitgalį policijos pareigūnai Kretingoje vykdė priemonę dėl galimų prekybos alkoholiu pažeidimų.

Atliekant kontrolinius pirkimus buvo patikrinti šeši taksi paslaugas teikiantys asmenys, vienas iš jų neuniformuotiems pareigūnams pardavė stiprių alkoholinių gėrimų.

Pradėta administracinė teisena dėl neteisėto vertimasis komercine, ūkine, finansine ar profesine veikla. Šiais metais minėtas taksistas už panašaus pobūdžio nusikalstamą veiką jau buvo baustas, tačiau, deja, pamokos neišmoko.

Kiek ankščiau šiais metais, birželio mėnesį, vykdant kontrolinį pirkimą, 1959 m. gimusi Kretingos r. gyventoja, namuose asmeniui pardavė skardinę alaus, nors leidimo verstis tokia veikla neturėjo. Policijos pareigūnai moters namuose rado dar devyniolika įvairios talpos butelių stiprių alkoholinių gėrimų, dvylika – vyno gėrimų ir sidro, daugiau nei 50 skardinių alaus, pusę litro naminės degtinės ir 172 pakelius įvairių cigarečių su Baltarusijos respublikos banderolėmis, kurių bendra vertė siekia 600 eurų.

Administracinio nusižengimo bylą nagrinėjant Plungės apylinkės teismo Kretingos rūmuose, moteris pripažino padariusi pažeidimą, savo elgesio gailėjosi. Įsigaliojusiu teismo sprendimu jai skirta 2 tūkst. eurų bauda, alkoholiniai gėrimai ir cigaretės – konfiskuoti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

algis

algis portretas
musarskaji niuxat neturit ka veikt nekaltus zmones verbuot

tadunia

tadunia portretas
ner ka veikt musaram jibaniem
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių