Neblaivus vairavęs prokuroras J. Sykas atleistas iš darbo

  • Teksto dydis:

Generalinė prokurorė Nida Grunskienė pirmadienį atleido Klaipėdoje prokuroru dirbusį Juozą Syką, kuris pernai vairavo būdamas neblaivus, pranešė prokuratūra.

Toks sprendimas priimtas gavus pernai gruodį generalinės prokurorės pavedimu pradėto tarnybinio patikrinimo komisijos išvadą dėl konstatuoto šiurkštaus tarnybinio pažeidimo – automobilio vairavimo esant neblaiviam.

Tarnybinio patikrinimo metu nustatyta, kad J. Sykas gruodžio 9 dieną, darbo laiku, apie 8.11 val., vykdamas į darbą vairavo asmeninį automobilį būdamas neblaivus. Tai užfiksavo vairuotojų blaivumo patikrinimą atlikę Klaipėdos policijos pareigūnai.

Nekontaktiniu alkoholio detektoriumi buvo nustatyta 0,49 promilės etilo alkoholio koncentracija, tačiau savanoriškai medicinos įstaigoje atliktas kraujo mėginio tyrimas parodė didesnę – 0,66 promilės, etilo alkoholio koncentraciją.

Tarnybinio patikrinimo komisija pripažino, kad toks prokuroro poelgis pažemino prokuroro vardą, sumenkino prokuratūros autoritetą bei pažeidė prokuratūros įstatymo, prokurorų etikos kodekso bei kitų teisės aktų reikalavimus.

Atlikus tarnybinį patikrinimą generalinei prokurorei pateikta tarnybinio patikrinimo išvada bei motyvuotas teikimas, kuriame buvo siūloma pripažinti, kad prokuroras J. Sykas padarė šiurkštų tarnybinį pažeidimą ir taikyti griežčiausią tarnybinę nuobaudą – atleidimą iš tarnybos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jokiu problemu

Jokiu problemu portretas
Eis advokataut...

Kaziux

Kaziux portretas
Žmogus nesijautė girtas,todėl drąsiai sėdo prie vairo. Būtų pasitikrinęs tikrai nebūtų važiavęs. Nemanau,kad tyčia ryte gėrė,o paskui vyko į darbą. Tie "principingi" atleidimai tai žaidimas su žmogaus likimu. Tai komisijos nariai abstinentai? Abejojiu. Tai eilinis ANK pažeidimas be to netyčinis. Jeigu nustatyta,kad prokuroras ryte prieš vykdamas į darbą gėrė, tai pažeidimas aiškus. Kaip liaudis sako liko "iš po vakarykščio" Pasitikėjo savijauta . Tai kaip su tuo greičio viršijimu, kada pareigūnai pažeidžia,tai irgi pavojus eismo dalyvių gyvybei, bet už tai nieko neatleidžia iš darbo. Perlenkta lazda. Nepateisinu, bet ir neteisiu.

nuzmogejamas

nuzmogejamas portretas
Jo grazus vaizdelis,,koki gera pavyzdi rodo postose sedantys vyrai musu garbingi,nei saziningumo,nei padoru neber,vien ivaizdis DIRBAME GERAI,iki kiek nusivazaves istaiga,,,,,,,,,,,,
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių