Vaizdai kelia šiurpą: ankštuose narvuose uždaryti šunys mirksta savo išmatose

Socialiniame tinkle „Facebook“ plinta šiurpą kelianti istorija apie antisanitarinėmis sąlygomis laikomus šunis. Pasak įvykio liudininkės, keturkojai uždaryti į nedidelius narvus ir yra priversti murgdytis savo šlapime bei išmatose. Į šią vietą penktadienį sulėkė tarnybos.

Ieškant draugų šuns, aptiko įtartiną sandėlį

„Vakar vakare Kretingos rajone, Padvarių kaime, dingo draugų škotų terjero veislės šuo. Ilgą laiką šuns ieškojome važinėdami gyvenvietės gatvėmis, vaikštinėdami aplink esančius namus. Niekas šuns nepastebėjo. Šalia dingimo vietos išgirdome šunų lojimą. Priėjus arčiau pastato, esančio Slyvų gatvėje, iš kurio sklido garsas, pro nešvarų langą pamatėme mūsų ilgai ieškotą Sniegių, kuris buvo uždarytas narve! Negana to, pamatėme tikrai kraupų vaizdą, mus visus ištiko šokas“, – socialiniame tinkle rašė įvykių sūkuryje atsidūrusi moteris.

Pasak jos, sandėlį primenančiame pastate buvo įkalinta maždaug 18-ka veislinių šunų. „Durys buvo neužrakintos, tad nė negalvoję bėgome gelbėti draugų šuns. Vaizdas buvo kraupus: išsigandę, susigūžę šunys laikomi siaubingomis, antisanitarinėmis sąlygomis mažuose garduose, be vandens ir maisto. Patalpoje buvo siaubingas šlapimo, išmatų tvaikas, trūko oro, buvo sunku kvėpuoti. Gardai su šunimis sustatyti keliais aukštais, kuriuose kai kurie šunys vos tilpo. Šunys neprižiūrėti, išsitepę savo pačių išmatomis, guli šlapimo balose tarp grotų“, – detalizavo įvykio liudininkė.

Gardai su šunimis sustatyti keliais aukštais, kuriuose kai kurie šunys vos tilpo. Šunys neprižiūrėti, išsitepę savo pačių išmatomis, guli šlapimo balose tarp grotų.

Įtaria, kad keturkojai vogti

Kaip teigiama, sulaukta ir moters, prisistačiusios keturkojų savininke. Pastaroji, atvykusius žmones tikino, kad jų ieškotą šunį rado ir esą kitą dieną planavo ieškoti jo šeimininkų.

„Paklausus, ar šitie šunys yra jos ir kodėl jie laikomi tokiomis sąlygomis, moteris teigė, kad sąlygos yra tinkamos ir problemos nematanti. Įtariame, kad mūsų ieškotas šuo galėjo būti pavogtas, kaip ir begalė kitų šunų, uždarytų šiame sandėlyje“, – spėjo įrašu apie siaubo filmo siužetą realybėje primenančius įvykius pasidalijusi liudininkė.

Pranešė pareigūnams

Moteris, savo žodžius užfiksavusi ir nuotraukose, teigė sandėlyje mačiusi įvairaus amžiaus šunų – tarp jų ir visai mažų, todėl įtarianti, kad šis siaubingas sandėlis – nelegali šunų veisykla.

„Negalėjome šios kraupios situacijos palikti, todėl iškvietėme policijos pareigūnus. Atvykus pareigūnams sandėlis jau buvo užrakintas, minėta moteris buvo išvykusi. Pareigūnai užfiksavo įvykį, tačiau užsiminė, jog nežinia ar galės kuo padėti“, – penktadienį rašė ji.

Įvykio liudininkė pridūrė, kad minėtame sandėlyje laikomi šunys vis dar kenčia gulėdami savo išmatose, mažuose ankštuose narvuose. „Labai tikėtina, kad ten gali būti ir jūsų dingęs šuo… Reikiamos institucijoms pranešta, tikiuosi viešumas padės sustabdyti šį pragarą“, – teigė pilietiška moteris.

Įvykio vietoje – tarnybos

Portalo žurnalistai penktadienį apie aprašytą šiurpią situaciją pranešė Klaipėdos regiono gyvūnų globos namams „Nuaras“. Telefonu atsiliepęs minėtos įstaigos gyvūnų prižiūrėtojas Andrius patvirtino – atvejis jiems žinomas. Rugsėjo 4-ąją čia atvyko „Nuaro“ atstovė, laukiama Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) specialistų.

„Laukiame pastato savininkų. Sandėlis – užrakintas“, – tarstelėjo pašnekovas. Paklaustas, ar bus imamasi kokių nors priemonių situacijai spręsti, Andrius teigė kol kas nežinantis, ką nuspręs VMVT atstovai ir pareigūnai. „Mes, gyvūnų globos namų atstovai, laužti durų tikrai negalime“, – atviravo Andrius.

Tikslina aplinkybes

Rugsėjo 3 dieną iškviesti policijos pareigūnai užfiksavo pamatytą vaizdą ir pareikalavo šeimininkę pateikti veislyno įteisinimo dokumentus.

„Moteris tikino nespėjusi sutvarkyti dokumentų, bet ketinusi tai netrukus padaryti, – pasakojo Kretingos rajono policijos komisariato viršininkas Arūnas Pužauskas. – Patalpose rasta 24 įvairių veislių šunys. Deriname su veterinarais laiką, kada galėtume ten nuvažiuoti.“

Pareigūnai rado biglių, škotų terjerų, pudelių, auksinių retriverių, prancūzų buldogų ir kitų veislių šunų. Kaip jau minėta, savo augintinį čia radusi moteris mano, kad šunys galėjo būti pavogti iš šeimininkų.

Šias ir kitas aplinkybes policininkai tikisi išsiaiškinti kartu su veterinarais.

Ne visuose narvuose buvo vandens, įrengti ventiliatoriai, latakai šlapimui nubėgti. Specialistai nustatys, ar gyvūnai laikomi tinkamai, o gal šioje vietoje galima įžvelgti žiaurų elgesį su gyvūnais.

„Norėtųsi, kad žmogus pirma gautų leidimą, o tik tada imtųsi vykdyti veiklą“, – teigė A. Pužauskas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rinkėjas

Rinkėjas portretas
Vagia šuniukus, daugina, pardavinėja ir paskui pamiškėj sudegina, kaip išspaustą atlieką, Viskas tikrai ne be veterinaro pagalbos, savo dalį gauna ir jis, įsivaizduoju - iš pradžių gydo, paskui perduoda žinias išgamų veislynui, tie vagia nurodytą šuniuką ir "daugina" ir visiems gerai ir vagims ir veterinoriui, o gal būt ir policijai. Tikras nelegalios kontrabandos epizodas. Tai gal pelno dalį ir į Vilnių veža, kad tiek ilgai niekas nieko nemato? Reikia pagalvoti, ar už tokią valdžią balsuoti, reikia gerai pagalvoti.

Gražina

Gražina portretas
Tokius padugnes už gyvūnų kankinimus reikia senai naikinti.

H.

H. portretas
O kaip nuaras reklama sau darosi ka tu ka tu koki geradariai nu šaunu
VISI KOMENTARAI 18

Galerijos

Daugiau straipsnių