Mirusios latvės likimas – galvosūkis policijai

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos pareigūnai, tiriantys smurtinius nusikaltimus, dar turi vilties išsiaiškinti, kas atsitiko Latvijos mieste Daugpilyje gyvenusiai ir beveik prieš penkerius metus dingusiai 29-erių moteriai.

Liko tik kaulai

Uostamiestyje dirbantiems policijos pareigūnams pažintis su Jelizavetos Rukmanės istorija prasidėjo šių metų vasario 9 d., kai vaikštinėdamas po atokias Šaipių miško vietas, netoli Plocio ežero, vienas gamtos mylėtojas rado keistą objektą.

Žmonių nelankomoje vietoje vyras pamatė krūvelę skudurų, o priėjęs arčiau pastebėjo, kad iš jų styro kaulai. Tapo aišku, kad tai – žmogaus palaikai.

Vėliau teismo medicinos ekspertai konstatavo – minkštieji palaikų audiniai neišliko.

Policijos pareigūnai jiems pateikė net ne visus skeleto kaulus, trūko smulkiųjų galūnių kaulų, dalies šonkaulių bei stuburo slankstelių.

Viena versijų siejama su prekyba žmonėmis.

Neabejojama, kad miško žvėrys apgraužė kūną ir ištampė lengviausiai atskiriamas galūnes.

Palaikų radimo vieta yra greta gamtosaugininkų akylai saugomo rezervato, kurį lankyti draudžiama, iki kelio, kuriuo galėtų važiuoti automobilis, – keli kilometrai. Arčiausiai – pėsčiųjų ir dviratininkų takas, bet ir nuo jo ši vieta sunkai pasiekiama.

Nakvojo Kaune

Neblogai išlikusio drabužio kišenėje pareigūnai rado Latvijos Respublikos pilietės J.Rukmanės tapatybės kortelę.

Tada ir paaiškėjo, kad ši moteris nuo 2016-ųjų vasario 28 d. laikoma dingusia be žinios, o prieš pusantrų metų buvo paskelbta tarptautinė jos paieška.

Namuose ji paliko mažą vaiką ir sutuoktinį. Šis bandė ieškoti žmonos, rado taksistą, kuris iš Daugpilio ją nuvežė iki Kauno.

Čia viename viešbutyje jauna moteris praleido vieną naktį. Už viešbutį sumokėjo pati. Kauno viešose vietose sumontuotos vaizdo kameros fiksavo J.Rukmanę. Paskutinį kartą ji užfiksuota Kauno autobusų stotyje.

Moteris vilkėjo tais pačiais rūbais, kokie buvo rasti palaikų radimo vietoje. Iš to galima spręsti, kad moteris mirė netrukus po to, kai išvyko iš Kauno.

Manė, kad paliko

Kai moteris dingo, nesiimta aktyvių jos paieškos veiksmų, manyta, kad ji tiesiog išvažiavo į užsienį, palikusi namuose sutuoktinį ir vaiką.

Situacija neatrodė dramatiška, manyta, kad dingti ir nebesusisiekti su šeimos nariais buvo jos pačios apsisprendimas.

Panašių bylų nemažai pradeda ir mūsų šalies policijos pareigūnai, dažniausiai spėjimas, kad žmogus yra gyvas ir sveikas, gana greitai pasitvirtina.

Latvės atvejis yra kitoks.

Policininkai išsiaiškino, kad jos vardu nebuvo nupirktas bilietas jokiai visuomeninio transporto priemonei.

Spėliota, kad ji galėjo išvažiuoti pakeleivinga mašina.

J.Rukmanė lyg ir buvo kažkam išsakiusi ketinimą vykti į Olandiją. Kaip ir kodėl ji atsidūrė Lietuvos pajūryje, vis dar neaišku. Viena versijų siejama su prekyba žmonėmis.

Šios moters sutuoktinis jau gyvena su kita moterimi, augina ir bendrą atžalą, ir vaiką iš santuokos su J.Rukmane.

Panašu, kad vyras buvo tikras, kad žmona jį paprasčiausiai paliko.

Ieško liudininkų

Šios moters žūties aplinkybes narpliojantys policijos pareigūnai laukia atsakymų į įvairias institucijas išsiųstas užklausas. Tuo pat metu tikimasi ir visuomenės pagalbos.

Tikėtina, kad iš Kauno į pajūrį latvė keliavo pakeleivingomis mašinomis.

Moteris buvo 166 cm ūgio, vidutinio kūno sudėjimo, šviesių plaukų, dėvėjo tamsiai mėlyną striukę, mėlynus džinsus, avėjo tamsiais batais.

Turinčius kokios nors informacijos apie šią moterį ar galinčius kaip nors padėti tyrimui, prašoma susisiekti su Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnais tel. 112, 8 700 60 714, arba 8 698 26 710.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Atmintinė

Atmintinė portretas
Ar nebus panašus atvejis, kaip prieš kokius 35 metus jauna gydytoja tranzavo iš Klaipėdos į užsienį, bet nuvažiavo tik iki Rietavo miškų, kur ją ir surado tankmėje po žabarais. Kiek atsimenu, geriausi ir Klaipėdos, ir Vilniaus kriminalistai aiškinosi, bet taip ir neišsiaiškino kas ir kodėl tą merginą nugalabijo.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių