Kretingoje ieškoma dviejų jaunų vyrų

Dingusių žmonių paieškos dažniausiai susijusios su artimųjų baime dėl jų likimo. Kartais šios istorijos baigiasi geromis naujienomis ir tampa pretekstu linksmiems prisiminimams. Kur kas dažniau giminaičiai sulaukia liūdnų žinių.

Išėjo nieko nepasakę

Kretingos rajone dabar aktyviai ieškoma dviejų jaunų vyrų.

Apie 37 metų Regimanto Simanausko dingimą policijai pranešė jo mama. Moteris nesupranta, kodėl negali susisiekti su pernai gruodžio 20 d. iš namų išėjusiu sūnumi.

Vyro telefonas jau seniai išjungtas, jokio ryšio su juo mama neturi.

R.Simanauskas gyvena Kretingoje, Birutės gatvėje. Vyras yra vidutinio kūno sudėjimo, apie 175–185 cm ūgio, rudų trumpai kirptų plaukų, ant kairiojo peties turi tatuiruotę (kiek pamena mama, tatuiruotėje pavaizduotas moters veidas tarp rožės spyglių ir žiedų).

Vyras galėjo vilkėti juodą striukę, mūvėjo mėlynomis džinsinėmis kelnėmis, avėjo 42 dydžio juodais sportiniais batais.

Kretingoje dirbantys policininkai labai aktyviai ieško dar vieno nežinia kur esančio vyro.

Praėjusių metų lapkričio 26 d. pradėta dingusio be žinios 25 metų Tomo Norkaus paieška. Lapkričio 24-ąją jis išėjo iš sodo namelio Kretingsodžio kaime.

Vaikinas yra smulkaus kūno sudėjimo, apie 175–178 cm ūgio, plikai skusta galva.

T.Norkus išėjo su tamsiu megztiniu, juodomis kelnėmis, juodais sportiniais batais, pilka trikotažine kepure, striukės vaikinas nepasiėmė.

Ieškojo ir tvenkinyje

Ką nors žinančius apie R.Simanausko ir T.Norkaus dingimo aplinkybes ar jų buvimo vietą prašoma informuoti Kretingos policijos komisariato pareigūnus tel. 8 700 64 206 arba 112.

T.Norkaus ilgai ieškota viename didžiausių vandens telkinių netoli Kretingos – Padvarių tvenkinyje.

Priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos narai apžiūrėjo didelį šio tvenkinio plotą, bandyta specialiomis kameromis pažvelgti, ar vaikinas nebus įkritęs į vandens surinkimo kolektorių prie sodybos "Vienkiemis".

Paieškos buvo bevaisės.

"Ieškodami šio vaikino padarėme viską, ką galėjome. Sniegas dabar viską paslėpė, todėl žiema mūsų paieškos veiksmus siaurina. Kai po Naujųjų metų sniegas nutirpo, tada planavome žvalgyti vietovę skraidyklėmis. Vandenyje paieškas vykdėme todėl, kad prieš tai plačiai apieškojome vietovę. Visa tai leidžia tikėtis, kad vaikinas tiesiog sėdo į pravažiuojančią mašiną ir kažkur išvyko. Tai tėra prielaidos", – pasakojo Kretingos rajono policijos komisariato viršininkas Arūnas Pužauskas.

Nepastebėjo kūno už tvarto

Neseniai ieškota dar vieno vyro, kurio pasigedę namiškiai tvirtino apieškoję visą sodybą ir jos apylinkes.

Policininkai ėmė kalbinti ligoninių, policijos įstaigų darbuotojus.

Tiesa pasirodė besanti paprasta – vyras mirė už savo sodybos ūkinio pastato.

Kaip atsitiko, kad namiškiai jo ten iškart nepastebėjo, mįslė.

Dar vienas išsigandusių namiškių ieškotas vyras grįžo namo po savaitės. Paaiškėjo, kad savaitę jis praleido linksmindamasis Klaipėdoje.

Būta pranešimo ir apie prieš savaitę dingusią žmoną. Tiesa, pranešėjas į policiją atėjo neblaivus.

Čia tinka populiaraus serialo herojaus daktaro Hauso žodžiai, kad žmonės kartais nepasako visko iki galo, kartais meluoja, kartais tai daro tyčia.

Pareigūnai jam tada patarė namie prasiblaivyti ir ateiti ryte. Moteris tikrai grįžo.

Dar vieno vyro artimieji kreipėsi į policiją, mat negali susisiekti su kažkur Skandinavijos šalyse uždarbiaujančiu artimuoju.

"Sudėtingiausia ieškoti užsienyje dingusių žmonių. Kartais atsitinka taip, kad mūsų tautiečiai patenka svečiose šalyse už grotų ir nenori apie tai pranešti namiškiams Lietuvoje. Visaip nutinka: išsikrauna telefonai, daug darbų, užklumpa šventės. Pranešimų apie dingusius be žinios žmones – gana daug. Neretai jie tiesiog pamiršta pasakyti, kur iškeliauja. Čia tinka populiaraus serialo herojaus daktaro Hauso žodžiai, kad žmonės kartais nepasako visko iki galo, kartais meluoja, kartais tai daro tyčia. Mes nežinome, kur yra tiesa, kiek sugebame surinkti informacijos, tiek ir turime. Kai žmonės kažką nutyli, nepasako iki galo, mūsų veiksmai gali būti beprasmiai", – kalbėjo A.Pužauskas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Juokdariai. Jie "aktyviai" ieškot pradėjo praėjus beveik savaitei, jei ne daugiau, po jo dingimo.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių