Iš komisariato įtariamasis išėjo nepastebėtas: kaip jam tai pavyko?

Trečiadienį Klaipėdos apskrities policijos komisariato įvairių padalinių pareigūnai laikė netikėtą egzaminą – gaudė iš Gargždų policijos komisariato pasišalinusį nusikaltimais įtariamą vyrą. Jis buvo sulaikytas Klaipėdoje.

Rado kvaišalų ir ginklą

33 metų klaipėdietis Michailas Šapovalovas, įtartas sukčiavimu, buvo sulaikytas uostamiestyje.

Kadangi ikiteisminis tyrimas atliekamas Klaipėdos rajono policininkų, vyras buvo nuvežtas į Gargžduose esantį policijos komisariatą.

Pasak Klaipėdos apskrities policijos viršininko Alfonso Motuzo, tos dienos įvykių detalės ir seka dar tikslinamos.

Tokie atvejai netoleruotini.

Dabartinėmis žiniomis, rajono policininkai, tiriantys sukčiavimo atvejį, atvažiavo į Klaipėdą ir čia sulaikė įtariamą asmenį.

Vyro namuose rasta narkotikų, kaip spėjama, įsigytų savo reikmėms, ir neregistruotas dujinis ginklas.

Klaipėdietis į Gargždus buvo atvežtas užvakar apie 14 val. Ten jis buvo apklaustas ir supažindintas su sulaikymo 24 valandoms protokolu.

Išėjo pro atlapas duris

Po apklausos klaipėdietis paliktas kabinete, kuriame vyko apklausa. Ši patalpa yra komisariato Reagavimo skyriuje.

Ruoštasi jį vežti į Klaipėdą, kur dvi paras turėjo būti laikomas areštinėje.

Pareigūnai paliko įtariamą asmenį be priežiūros.

Vyras ilgai negalvojo, kaip tokioje situacijoje pasielgti, ir išėjo per vidinį kiemą. Šiuo išėjimu naudojasi tik pareigūnai.

Panašu, kad be specialios kortelės pro šias duris nebūtų galima išeiti, bet tądien jos buvo atviros.

Kol kas dar aiškinamasi, kiek laiko policininkai nepastebėjo, kad įtariamasis pasišalino. Apie tai, kad dingo įtariamasis, pranešta 17 val.

Tada buvo sukelti ant kojų ne tik Gargždų policininkai, bet ir Klaipėdos, įvestas planas „Sulaikymas“, rajono policijos pareigūnai turėjo reaguoti į aliarmo signalą, blokuoti keliai iš Gargždų į Klaipėdą.

Be to, skubiai darbo ėmėsi Kriminalinės policijos pareigūnai, kurie paprastai atlieka dingusių bei oficialiai ieškomų asmenų paiešką.

Policininkai suskubo kalbinti taksistus, tikrinti pabėgėlio namus ir jo draugų būstus.

Apie pabėgusį iš komisariato įtariamąjį buvo pranešta ir visuomenei. Vyro ieškojo didelės policijos pajėgos, pranešime teigta, kad „turimais duomenimis, asmuo nėra pavojingas visuomenei“.

Daug kartų teistas

Galiausiai tą patį trečiadienį 19.25 val. įtariamasis buvo sulaikytas viename Klaipėdos bute. Sulaikymo detalių pareigūnai neatskleidžia.

Vakar teismo prašyta sankcionuoti jo suėmimą ilgesniam laikui.

Šis asmuo dabar įtariamas keliais nusikaltimais: narkotinių medžiagų disponavimu be tikslo jas parduoti, neteisėtu ginklo laikymu, sukčiavimu ir pabėgimu iš sulaikymo vietos.

Anksčiau šis Klaipėdoje gyvenantis vyras buvo teistas aštuonis kartus. Jo teistumų sąrašas sudaro dešimt lapų, juose vardijamos vagystės, sukčiavimai ir apiplėšimas, už kuriuos jis jau buvo nuteistas.

Įtariamasis gerai žinomas pareigūnams kaip sukčiavimų dalyvis, pasak pareigūnų, priskiriamas prie tų, kurie skambina aukoms ir joms meluoja, kad galėtų išvilioti pinigų.

Ieškos, kas kaltas

Klaipėdos AVPK atliekamas tarnybinis patikrinimas.

Dar aiškinamasi, ar įtariamasis buvo paliktas kurioje nors patalpoje vienas, ar atvestas į laikino sulaikymo kamerą.

Tikėtina, kad pareigūnai be priežiūros paliko įtariamąjį ne kelioms minutėms – nuo paskutinio pareigūnų bendravimo su juo iki to momento, kada jo pasigesta, galėjo praeiti valanda.

Pareigūnai jau žino, kaip vyras išėjo iš komisariato, kuo važiavo į Klaipėdą, kas jam padėjo ir kur paskui prisiglaudė.

„Tokie atvejai netoleruotini. Aplaidžiai vykdę savo tarnybines pareigas pareigūnai, kurie nestebėjo sulaikyto asmens, nevykdė tokioje situacijoje keliamų reikalavimų, sulauks nuobaudos už tarnybinės drausmės pažeidimą. Tarnybinio patikrinimo metu bus nustatyta visa tos dienos įvykių eiga. Iš tų klaidų reikės pasimokyti, nes pareigūnų budrumas turi būti aukščiausio lygio, nepaisant kasdienio, rutininio darbo. Turime daug pavyzdžių, kai pareigūnai nukentėjo ar net žuvo. Mes dirbame su žmonėmis, kurie yra neprognozuojami, net menkiausią teisės pažeidimą įvykdęs asmuo gali kelti pavojų pirmiausia pareigūnams. Juk tokioje situacijoje nežinome, ko dar tas žmogus yra iškrėtęs ir todėl nori pasislėpti nuo tyrimo, – kalbėjo A.Motuzas. – Analizuosime, kokios buvo policijos pareigūnų klaidos, aplaidumas, neprofesionalumas. Gerai, kad viskas gerai baigėsi, bet geriau mokytis iš svetimų klaidų.“

Apskrities komisariato vadovas tikino, kad už aplaidumą atleisti kaltųjų neketina, bet nuobaudos griežtumas priklausys nuo kalto pareigūno darbinės biografijos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Stasiui

Stasiui portretas
Taip taip. Teko dvi paras pabut arestinei klaipedos. Tai arestines glavarius petraitis su tokiu kvapu ryte atejo kad neimanoma buvo lameroj sedet. Kaip ir visos surinktos arestinei siuksles mentu ten dirba

Stasys

Stasys portretas
Per tas pacias duris per 5 ar 6 metus taip pat isejo itariamasis ričardas kuri per tv rodė. Tai idijotai tiek laiko duru sutvarkyt negali. Ten rajone is viso tokio lygio dirba su karviu melzeju issilavinimu kai kurie. Atrodo tycia sudaro salygas pabegimui. Kur Motuzas ziuri? I savo nutrintas kelnes kedei? Patys prisiśyka kai grausliene su mokesciu slepimais. O po to sou is to daro. Paziutekit tv. Visa klaioedos policijos vadovybe pastoviai filmuojasi po pjankiu. Nusigere visai. Pastebekit

m

m portretas
jo su gargzdu mentaos nenaujiena teko ir man pabekt is senojo komisarjato vijosi iki karjeru net baudos negavau tylei nuslepe ka patys nenudektu paleido uz poros val su ispejimu
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių